Читај ми!

Почиње СП у Истанбулу, Србија са шест боксерски

Светско првенство у боксу за жене почиње данас у Истабулу, а Србију ће представљати шест боксерки, међу 310 такмичарки из 73 земље света. Синоћ је одржана церемонија свечаног отварања, а заставу Србије носила је Јелена Зекић.

Првог дана Српкиње неће улазити у ринг, али већ сутра Снежана Шиљковић, у категорији до 48 килограма, бориће се против представнице Јужне Африке Диле Вујолветху.

Трећег дана, 12. маја, у хали Башакшехир у ринг ће четири репрезентативке Србије: Нина Радовановић (50 кг) против Хе Су Канг (Јужна Кореја), Јелена Зекић (54 кг) против Кристин Крувељер (Француска), Наталија Шадрина (60 кг) против Јеоњи Ох (Јужна Кореја) и у категорији до 66 кг Милена Матовић против Стефани Пинеиро Акуино (Порторико).

Шеста српска репрезентатицка Јелена Јанићијевић, која је у првом колу слободна, у другом колу наступиће 15. маја против победнице мецаа Вивијана Беатриз Паленсио (Аргентина) - Маи Кито (Јапан).

Уз репрезентативке Србије на шампионату света у Турској налазе се и тренери Марко Тубић, Луис Фромета, Бато Венков, Дарко Радовановић и Стефан Хуберт.

Баш као и на мушком шампионату света у Београду Светска боксерска федерација обезбедила је вредне новчане награде за освајаче медаље - прво место 100.000 долара, сребрна медаља доноси 50.000, а обе бронзе по 25.000 долара.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара