Читај ми!

Трамп и О'Саливен у финалу Светског првенства у снукеру

Енглески снукераши Џад Трамп и Рони О'Саливен играће за титулу светског шампиона у Крусибл театру. Трамп и О'Саливен пласирали су се у финале Светског првенства у Шефилду победама над Марком Вилијамсом, односно Џоном Хигинсом.

Први се у финале пласирао Трамп и то након спектакуларног и драматичног сусрета са Вилијамсом, резултатом 17:16 у фрејмовима.

Момак из Бристола је до свог трећег финала на светским првенствима стигао много теже него што се очекивало јер је у току првог дела сусрета имао и седам фрејмова предности.

Одлично је играо, доминирао и у офанзивним и у дефанзивним ударцима, те водио са 7:1, па 9:2 и 12:5, али је онда Велшанин кренуо у невероватну серију и потврдио да игра бољи снукер него када је освајао највеће титуле.

У вечерњој сесији је истопио предност ривала, а током дана чак и повео 16:15 и био ближи победи. Ипак, тренутно четврти играч на свету се сабрао и имао више снаге, концентрације и среће у завршници, па ће се први пут од 2019. године борити за најзначајнији пехар у снукеру.

Противник ће му бити шестоструки шампион Рони О'Саливен, који је много лакше ушао у финале, тријумфом над Џоном Хигинсом 17:11.

Шкот је повео 3:0 у партијама и чинило се да би могао да сломи отпор "ракете" одмах на старту, али је Рони добио следећа два и одмах ухватио прикључак. Код резултата 6:6 О'Саливен је нанизао четири фрејма и ту је био крај.

Хигинс је потпуно подбацио, није играо на очекиваном нивоу и омогућио је највећем ривалу да осми пут дође до последњег меча у Крусиблу.

Финале се игра у недељу из четири сесије, а победник је први играч који освоји 18 фрејмова.

Трамп и О'Саливен до сада су се састајали 26 пута на свим такмичењима и резултат је 13-13 у победама.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво