Читај ми!

Филип Филиповић и Јована Прековић спортисти године у избору спортских новинара

Олимпијски шампиони, ватерполиста Филип Филиповић и каратисткиња Јована Прековић најбољи су спортисти Србије за 2021. годину, у традиционалном избору нашег удружења.

На свечаности у „Галерији РТС" додељене су и новинарске награде, а златни мкикрофон добио је познати коментатор Гојко Андријашевић (Спорт клуб), док је добитник златног пера Дарјан Недељковић (Моцарт спорт).

Награда за еклузивну вест (Жељко Обрадовић у Партизану) припала је Предрагу Гајићу из Курира, а златна камера је Андреј Исаковић (АФП).

Дописник године је Зорица Ђоковић (ТВ Лав Ужице), а награду „Бранка Прелевић" добила је Снежана Пантовић (Радио Београд).

Ексклузивни тв прилог (интервју са Николом Јокићем) припао је Едину Авдићу и Ненаду Костићу из ТВ Арена, а најбоља ТВ прича је филм „Скок" Александра Милетића. Награду за телевизијски издавачки подухват: „Век ватерпола велика вештина" добила је Катарина Синђелић из ПГМнетwорк и РТС, а за писани издавачи подухват - књигу „Светски и европски шампион", лауреати су аутори Небојша Петровић, Мирко Врбица и Игор Гачић.

Најбољи млади новинар у писаним медијима је Ђорђе Самоиловић (Вечерње новости), а у електронским медијима Дејан Каровић (ТВ Арена).

Награде за животно дело добили су доајени Миша Васиљевић (Спорт), Добривоје Јанковић (Политика), Стојан Петковић (Краљево) и Дејан Стевовић (Спортски журнал).

Сви награђени добили су поклоне компанија Стерлинг и Сиптрејд, пријатеља Удружења спортских новинара Србије, док је Студентско одмаралиште Београд за добитнике Златног пера и Златног микрофона обезбедило породични боравак са пуним пансионом на Златибору у трајању од пет дана.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво