Читај ми!

Ремси освојили титулу у спектакуларном Супербоулу

Лос Анђелес ремси нови су шампиони НФЛ лиге, пошто су у спектакуларном финалу савладали Синсинати бенгалсе на свом стадиону. Ремси су до другог трофеја у историји стигли победом на 56. Супербоулу резултатом 23:20, највише захваљујући фантастичној одбрани.

Екипа коју предводи тренер Шон Маквеј поновила је успех генерације из 1999. године, која је до сада једина стигла до Ломбардијевог трофеја, када се франшиза налазила у Сент Луису.

Утакмица је решена у самој завршници, пошто су домаћини успели да преокрену при резултату 16:20 у последњих неколико минута.

С обзиром на то да им напади трчањем ништа нису донели током читавог меча, Маквеј је све наде полагао у бацања, а у финишу је у том сегменту одличан био квотербек Метју Стафорд.

Стигли су Ремси до енд зоне, прву шансу пропустили, али је онда Купер Кап ухватио додавање за тачдаун и преокрет. Уследио је додатни поен за екипу из Лос Анђелеса, а Бенгалсима је остало нешто мање од минут и по за контраудар.

Дошли су играчи Синсинатија до четвртог покушаја да освоје један јард, али је одличну одбрану одиграо Ерон Доналд, зауставио Џоа Буроа и велико славље је могло да почне.

Највећи спортски догађај у Сједињеним Америчким Државама обиловао је узбуђењима и преокретима, Ремси су после прве две четвртине имали вођство 13:10, али се онда повредио Одел Бекам јуниор и Бенгалси су преузели иницијативу.

Бекам је највероватније теже повредио колено, споменути Буроу је сјајно разигравао саиграче у црно-наранџастој опреми (бацио и један пас од 75 јарди), али су Ремси упркос проблемима били бољи и на већ описан начин тријумфовали.

За најкориснијег играча 56. Супербоула проглашен је Купер Кап.

Највећи спортски догађај у Америци одигран је на "Софај стадиону" у Лос Анђелесу који деле Ремси и Чарџерси, а чија изградња је коштала готово пет милијарди долара.

Америчка телевизијска кућа Ен-Би-Си која има ексклузивно право на пренос Супербоула повећала је цену реклама, па је тако пола минута коштало и до 7.000.000 америчких новчаница, док је просек био нешто мањи од шест милиона.

Ова кућа је нагласила да су неки спонзори у септембру прошле године нудили и 6.500.000 долара за 30 секунди медијског простора, а да је успела да прода пола минута у ударним терминима и за чак 7.000.000.

Цене карата су такође биле баснословно скупе – најјефтинија је износила 4.800 долара, најскупља чак 70.891, док је просек био скоро 10.000 долара.

На традиционалном получасовном музичком спектаклу у паузи у полувремену наступиле су звезде хип-хоп сцене у САД – Др Дре, Снуп Дог, Еминем, Мери Џеј Блајџ и Кендрик Ламар. Амерички глувонеми репери Шон Форбс и Ворен Снајп имали су наступ на знаковном језику.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара