Читај ми!

Емисија Око: Спорт какав би требало да буде

Nекадашњи кошаркашки репрезентативац Дејан Томашевић и Здравко Марић, оснивач и председник Спортских игара младих, гостујући у емисији Око РТС-а говорили су о Фиби и Уефи, о глобалној неједнакости у спорту, о Ђоковићу и Иванишевићу, о Александру Чеферину, и о томе какав је спорт тренутно и какав би требао да буде.

Спорт је често, малим земљама једини доказ да су битни. Спортски успеси нас чине поносним, спортске неправде нас више боле него неке веће и моћније државе и народе јер су нам оне често метафора и за неке друге догађаје.

У овој емисији Око бавимо се спортом на један другачији начин; постављамо рекао бих и нека суштинска питања, марксистички речено о бази, надградњи и различитим улогама различитих класа односно народа и држава.

Да ли клубови из нашег региона имају шансу да макар смање мало недостатак за богатим Западом; да ли нам је Александар Чеферин на месту председника Уефе савезник и колико је битно да се промени приступ од самог почетка: од тренутка кад деца почињу да тренирају неки спорт.

Гости Дејан Томашевић, некадашњи кошаркашки репрезентативац, и Здравко Марић, оснивач и председник Спортских игара младих прокоментарисали су ситуацију у којој се у Аустралији нашао најбољи тенисер света Новак Ђоковић и говорили о томе какав је спорт тренутно и какав би требало да буде.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара