Читај ми!

Ђурђе Матић за РТС: Надам се да ћу представљати Србију на ОИ

Српски пливач Ђурђе Матић, који је оборио пливачки рекорд Мајкла Фелпса, говорио је за РТС о том успеху, студирању у САД, као и о могућности да наступа за Србију на Олимпијским играма у Паризу.

Ђурђе има 21 годину, рођен је у Београду, студира у Вашингтону, а прошле године оборио је рекорд Мајкла Фелпса. 

 

"Нисам још увек постигао све што очекујем, али сам на добром путу. Задовољан сам резултатима и надам се да ћу их побољшавати", рекао је Матић.

Ђурђа већ пореде са Милорадом Чавићем, али он не сматра да је време за то. 

"Упознао сам га кад сам био млађи, причао сам пар пута са њим и помогао ми је око доласка у Америку. Драго ми је да ме пореде са њим, али још увек нисам ни близу његовог пливачког нивоа."

Ђурђе Матић оборио је рекорд Мајкла Фелпса стар десет година. У питању је рекод који је Фелпс поставио као рекорд базена "Лежен хол".

"Пливам делфин стил, тај фамозни рекорд је рекорд тог базена и није то неки велики рекорд, али драго ми је што сам имао прилику да урадим то."

Матић је рекао да би му било веома драго да наступа за Србију на наредним ОИ. 

"Наредни циљ ми је да се квалификујем за такмичење универзиета у Америци и да евентуално покушам да се квалификујем за наредне ОИ. Волео бих да представљам Србију у Паризу, то је мој финални циљ", додаје српски пливач.