Читај ми!

Фјодоров у "Арени" за Србију пробија лед на СП у боксу

Први репрезентативац Србије који ће изаћи на велику бокс сцену "Штарк арене" у оквиру 21. првенства света у боксу биће Павел Фјодоров у полувелтер категорији (63,5 кг). Његов меч је на програму 26. октобра, а први противник нашег аса биће Немац Давид Геворгиан.

Спектакулатно свечано отварање Светског првенства у олимпијском боксу за мушкарце 2021. одржано је у 24. октобра у "Штарк Арени" и тиме обележило повратак у Београд први пут од 1978. године, повратак са стилом кроз церемонију која је показала богату историју бокса, али и модернизацију овог спорта под његовим новим вођством.

Од 24. октобра до 6. новембра, више од 500 спортиста из преко 88 земаља такмичиће се у 13 тежинских категорија - што је највећи број у историји такмичења.

Прве борбе стартују већ 25, октобра са почетком од 18 часова, у два ринга по 14 мечева, укупно 28 за први дан такмичења.

Први репрезентативац Србије који ће изаћи на велику бокс сцену београдске "Арене" у оквиру 21. Првенства света у боксу биће Павел Фјодоров у полувелтер категорији (63,5 кг).

Његов меч је на програму 26. октобра, а први противник нашег аса биће Немац Давид Геворгиан.

Уколико забележи победу, Павела нови меч очекује 30. октобра са Турчином Керемом Озменом, четвртфинални меч на програму је 1. новембра, а меч за медаљу сутрадан 2. новембра. Фјодорову су потребне четири победе за обезбеђену бронзу.

У уторак 26. октобра, након Фјодорова за прву победу у дресу Србије на СП 2021. бориће се и Мемић Алмир у средњој категорији (75кг) против Енглеза Левиса Ричардсона.

Уколико забележи победу следи сусрет са Немцом Кевином Шуманом 30. октобра.

Четири победе доносе сигурну, бронзану медаљу.

Трећи представник Србије другог дана такмичења на СП у Београду биће Садам Магомедов који ће се такмичити у тешкој категорији (92кг) против представника Турске Емира Бујукдага. Победа би му донела меч са Бразилцем Тешеиром, док би га меч за сигурниу медаљу чекао 2. новембра.

У среду 27. октобра боје Србије у Арени браниће Омер Аметовић у категорији минимум (48кг), Семиз Аличић у лакој категорији (60кг), Џејлан Тоскић у полусредњој категорији (71кг), Јовановић Слободан у Крузеру (86кг).

Капитен бокс селекције Србије Владан Бабић у супертешкој (+92кг) први меч одрадиће 28. октобра, када ће на сцену изаћи и наши репрезентативци Вељко Глигорић у перо категорији (57кг) И Вахид Абасов у велтеру (67кг).

Тамир Галанов у бантаму (54кг) први меч боксује са Узбекистанцом Зоировим 29. октобра, док ће Владимир Мирончиков у полутешкој категорији (80кг) који је слободан у првом колу, први меч боксовати 30. октобра са Турчином Ајкутсуном.

Од 25. октобра до 2. новембра 2021. у "Штарк Арени" у оквиру Светског првенства у олимпијском боксу за мушкарце биће одржане елиминационе борбе. Полуфинала су заказана за 4. новембар, док су финални мечеви резервисани за 5. и 6. новембар.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво