Читај ми!

Боровчанин: Косовски боксери нису се ни пријавили за СП

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин изјавио је да се косовски боксери нису ни пријавили за такмичење на Светском првенству у Београду и одбацио наводе о забрани њиховог уласка у централну Србију као покушаје "политизовања спорта, злоупотребе и манипулације".

Ненад Боровчанин је нагласио да такмичари са Косова нису на списку учесника Светског првенства.

"Томе у спорту нема места. Косово није на списку, учествују боксери из 103 државе, ту Косова нема, нити њихових боксера. Нема их званично на листи", навео је Боровчанин.

Боровчанин је нагласио да је изузетно поносан што је Србија ове године домаћин Светског првенства.

"Показали смо да су Београд и Србија јаки, да можемо да пошаљемо позитивну слику у свет. Нису то само догађаји, гради се инфраструктура, добићемо тренинг центар. Ово је тек почетак развоја спорта у Србији", рекао је Боровчанин.

Он је отклонио и дилему око медаља објаснивши да су медаље са мапом Србије без Косова које су се појавиле на друштвеним мрежама, фотомонтажа и да су медаље оригиналне, од чистог злата и сребра, са мапом Србије и да су финансиране од донација.

Мнистарство спољних послова привремених приштинских институција претходно је објавило тврдње да је косовски боксерски тим незаконито спречен да уђе у централни део Србије.

Приштинска Коха Диторе објавила је да је од косовске делегације тражено да дресове са косовским обележјима остави на административном прелазу, што челници косовске делегације нису прихватили.