Читај ми!

Боровчанин и Весић: Светско првенство у боксу промоција Београда и Србије

Без малих корака које смо заједно направили не бисмо дошли до овог највећег, Светског првенства у Београду, изјавио је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

Боровчанин је на конференцији за медије у Скупштини града захвалио заменику градоначелника Горану Весићу на подршци у свим пројектима откад је он на челу Савеза и најавио велики спектакл на отварању шампионата света у недељу у београдској Арени.

"Долазе нам боксери из 103 земље, 570 такмичара са својим тимовима, 1.350 људи биће у Београду две недеље. Преноси иду поред РТС-а и Арене на још 39 телевизија широм света. Биће то велика промоција Београда и државе Србије", рекао је Боровчанин.

Он се посебно захвалио председнику Александру Вучићу, чије је пријатељство са руским председником Владимиром Путином довело да сарадње два Савеза и велике подршке Србији.

"Захваљујући донацији из Русије изградићемо Национални тренинг центар, а после боксерског шампионата нашим клубовима и боксерима остаће 1.000 џакова, више од 2.000 рукавица, седам рингова. Подсећам и да су школе бокса за нашу децу до 18 година бесплатне широм земље, имамо више од 100 клубова где сви имају једнаку шансу да тренирају и да се склоне са улице", истакао је Боровчанин.

Заменик градоначелника Весић рекао је да је поносан што је Београд први град који ће други пут организовати шампионат света, након што је био домаћин 1978. године, када су боксери тадашње Југославије освојили седам медаља.

"Хвала Боровчанину и његовом тиму што су довели шампионат света у Београд. У току је ‘ренесанса' српског бокса и привилегија је за Београд што ће угостити најбоље боксере света. Надам се да ће то бити додатни импулс да деца почну да се више интересују за бокс, али и да се додатно ради на његовом унапређивању", рекао је Весић.

Надам се да ћемо сваке године имати макар једно велико првенство и да ћемо на тај начин додатно промовисати наш град, додао је Весић.

"Следеће године одржаће се Светско дворанско првенство у атлетици што ће бити највећи спортски и медијски догађај", рекао је Весић.

Капитен боксера Србије Владан Бабић позвао је навијаче да дођу у Арену и подрже српским тим.

"Даћемо све од себе да остваримо што боље резултате, да освојимо неколико медаља и вратимо бокс на старе стазе", рекао је Бабић.

Свечана церемонија отварања одржаће се у недељу од 19 сати у Арени, уз спектакуларан програм, у којем ће учествовати група Ван Гог, Дејан Петровић Биг бенд, румунска певачица Ина, програм ће водити Милош Биковић, биће ту и глумац Саид Тагмауи, а промотер је чувени шампион Рој Џонс Јуниор.

"Велика нам је част што ћемо наступити на церемонији отварања. Бокс никада у Србији није био на овако високом нивоу и ми ћемо дати свој скромни допринос, као што смо увек и давали за наш спорт и наше спортисте", изјавио је Дејан Петровић.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара