Читај ми!

"Европска недеља спорта" у Србији од 23. до 30. септембра

"Европска недеља спорта", по седми пут на Старом континенту, а четврти пут у Србији, одржаће се од 23. до 30. септембра, саопштено је на конференцији за медије.

Национални координатори за Србију су Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта.

"Европска недеља спорта" званично ће у Србији започети 23. септембра у Зрењанину, Европском граду спорта, када ће се одржати "Спортски дан", главни национални догађај.

"У последњих годину и по дана сви смо се суочили са тешким изазовима због пандемије вируса ковид-19, која још увек траје, а на највећем испиту је наше здравље. Један од најбољих начина да одбранимо свој организам јесу спорт и физичка активност, који ће ојачати наше тело, али и наш дух", изјавио је председник ОКС Божидар Маљковић на конференцији за медије.

Амбасадорка овогодишње недеље спорта у Србији Милица Мандић, двострука олимпијска шампионка у теквондоу, изјавила је да су три кључне поруке - радост, отпорност и повезивање генерација.

"Спорт и физичка активност су извор радости, како за појединце тако и за заједнице. Свакодневном физичком активношћу побољшавамо ментално здравље и отпорност нашег организма. Бити физички активан са другима помаже стварање заједништва. Спорт нас учи вредностима, попут фер-плеја, тимског рада, једнакости, инклузије и поштовања, које су кључне када је у питању повезивање генерација."

"Спорт је за све генерације и за све узрасте. Апсолутно свако може пронаћи активности у којима може уживати, било да је то шетња на отвореном, вежбање, трчање или бављење неким одређеним спортом", истакла је Мандић.

Помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић пренео је поруку грађанима свих узраста да путем спорта остваре своје снове.

"Позивамо све рекреативце, без обзира на узраст, да се пронађу у омиљеном спорту и да се посвете здравом начину живота. Позивамо, такође, све грађане да посете Сајам спорта, који ће се одржати на Ади Циганлији од 24. до 26. септембра, током трајања Европске недеље спорта. Желимо да се тада као спортска нација прикажемо у добром светлу и да пошаљемо прелепу спортску разгледницу Србије у цео свет", истакао је Удовичић.

Саветник за медије Делегације ЕУ у Србији Патрик Шмелцер такође је позвао све грађане, без обзира на животну доб, да учествују активно у обележавању "Европске недеље спорта".

"Делегација ЕУ у Србији ће током трајања Европске недеље спорта организовати догађаје на централним трговима у Нишу и Новом Саду. Још једном истичем да је ово прилика за све да се укључе у спортске активности", рекао је Шмелцер.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво