Читај ми!

Спектакуларан тркачки викенд у Зобнатици

Зобнатица код Бачке Тополе је најстарија ергела у нашој земљи. Предстојећег викенда организоваће до сада најспектакуларније трке, са највећим наградним фондом у историји коњичког спорта у Србији.

Гост у Јутарњем програму РТС-а Александар Радовановић из Зобнатице откриба нам колики је то историјски наградни фонд предстојећег викенда. 

"Наградни фонд целог тркачког дана је негде око 3,5 милиона динара, од кега највећи део око 2,5 милиона иде за главну трку што је до сада у историји највећи фонд у Србији", рекао је Радовановић.

Да ли ћете и ове године сезону отворити галопским тркама и колико грла ће бити предстојећег викенда на старту и одакле све стижу?

"Сезона је већ отворена пре три недеље. Ове године ћемо организовати укупно 4 тркачка дана. Коњичке игре почињу у суботу од 14 часова. На програму су 5 касачких и 4 галопске трке. Главна трка дана је Куп Зобнатице која је под полровитељством Уједињених Арапских Емирата одакле и долази наградни фонд. Што се тиче очесника у главној трци ту практично стартују најбољи коњи из Србије, Босне и Херцеговине и Мађарске."

Коњички спорт је изузетно захтеван, изискује велике финансијске тришкове и Александар Радовановић је истакао да код нас опстаје највише захваљујући великој љубави власника коња и оних који се баве тим спортом. Код нас тај спорт није профитабилна грана као у неким деловима западне Европе и за сада изостају нека системска решења која би га значајно унапредила.

Говорено је и о разноврсним потенцијалима Зобнатице која тренутни има ергелу са 40 грла , као и о будућим плановима и активностима за популаризацију и развој ергеле.

Истакнути су и велики туристички потенцијали ергеле која постоји од 1779. године а у оквиру које се налази и јединствен, једини музеј коњарства у Србији. 

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво