Читај ми!

Општина Kнић на рути бициклистичке Трке кроз Србију

У среду почиње 61. међународна бициклистичка Трка кроз Србију. Возиће се 4 етапе. Наступиће 22 екипе са четири континента, а бициклисти ће прећи укупно 620 километара. Први пут у историји, општина Kнић ће бити један од домаћина.

Бициклистички караван који ће бројати више од 130 бициклиста из целог света, проћиће поново кроз Шумадију, а новина је да ће ове године, Општина Kнић први пут у историји бити домаћин пролазног циља на нашој најзначајнојој трци.

Туристички потенцијал Гружанског краја је огроман. С тога су бројни локалитети у Kнићу коришћени и за снимање познатих филмова и серија.

Бисер читавог краја и општине Kнић свакако је прелепо Гружанско језеро, али и бројни средњевековни туристички локалитети, атрактивни за све посетиоце и бициклисте из 30 светских земаља.

Општина Kнић налази се у средишњем делу Србије, у срцу Шумадије и има 12 000 становника.
Препознатљива је по позитивном природном прираштају, и састоји се од 36 насеља. Општина Kнић има три основне и једну средњу школу, а у плану је и изградња нове мултифинцоналне спортске дворане у самом центру Kнића.

Kнић прву пут дочекује караван међународне Трке кроз Србију, међутим општина броји више од 20 спортских клубова, по чему је међу бројнијим у Шумадији.

Нема сумње да ће захваљујући Трци кроз Србију Kнић у будућности постати и један од већих бициклистичких центара у нашој земљи.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво