Читај ми!

Све је спремно за 61. Трку кроз Србију

Међународна бициклистичка Трка кроз Србију, 61. по реду, стартоваће у четвртак 9. септембра из Пожаревца. Овогодишње издање Tрке садржаће четири етапе, а наступиће 22 екипе и такмичари из готово 30 светских земаља.

Овогодишња Трка кроз Србију биће вожена од 9. до 12. септембра, а циљ трке је заказан за недељу у Чачку.

Укупна дужина трасе износи 620 километара, а домаћини етапа биће Пожаревац, Мионица, Чачак, Пријепоље и Милешева.

Прва етапа возиће се у четвртак, 9. септембра, из Пожаревца па све до Мионице у дужини од 153 километра.

Друга етапа на овогодишњој Трци биће вожена у петак, 10. септембра, из Мионице па све до Чачка, града који је после читаве деценије поново на рути Трке кроз Србију. Друга етапа биће дуга 147 километара и биће најкраћа на трци.

Трећа етапа возиће се у субоtу, 11. септембра из Чачка све до Пријепоља, града који ће први пут у историји бити домаћин етапе на Трци кроз Србију. Етапа ће бити дуга 156 километара.

Током последњег, четвртог такмичарског дана, биће вожена и најдужа етапа на Tрци чак 164 километра, а возиће се из Милешеве па све до Чачка, који ће и тreћи пут на овогодишњој трци дочекати бициклисте, овога пута на циљу целокупне трке.

На овогодишњој трци кроз Србију наступиће 22 екипе, а у каравану ће бити 132 бициклиста.

Поред националних тимова Србије, Турске, Бугарске, Северне Македоније и Босне и Херцеговине, међу фаворитима ће бити и тимови из Француске, Словеније, Пољске, Kанаде, САД и Белорусије.

Можда и најпознатији тим долази управо из Пољске - Екипа Мазовше Срце Полски предвођена победником трке Београд - Бањалука Јакубом Kрачмареком.

Наша репрезентација наступиће у пуном саставу предвођена нашим најбољим спринтером Душаном Рајовићем.

У конкуренцији возача из 30 светских земаља, Србију ће представљати комплетна репрезентација коју ће чинити: Марко Даниловић, Душан Рајовић, Стеван Kлисурић, Душан Веселиновић, Јован Дивнић и Ђорђе Ђурић.

Поред А репрезентације, Србију ће представљати и развојни тим "Младе наде Србије'' у којем ће возити Зораја, Kолашинац, Ћатовић, Радмилац, Kалаба и Анталовић.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара