Читај ми!

СИМ: Све спремно за спектакл у Сплиту

Све је спремно за нови спектакл у режији Спортских игара младих, пошто ће од 16. до 21. августа у Сплиту, бити одржано Међународно финале Спортских игара младих за сезону 2021. Овогодишње окупљање најбољих школараца из региона, имаће и додатни свечани карактер јер Спортске игре младих обележавају 25 година постојања.

Најбољи дечаци и девојчице из Србије, БиХ и Хрватске имаће у познатом граду на Јадрану, бесплатно мини летовање и такмичења у 10 спортова.

Парола "Заједно као један тим" кружи регионом, а Игре су и дефинитивно показале да су покретачка снага код младих из три државе.

"Жао ми је што ми обавезе у новом клубу не дозвољавају да будем на спектаклу у Сплиту. Са Играма сам две године. У својој каријери сам освојио три велике сребрне медаље, са кошаркашком репрезентацијом Србије. Једна од њих је и сребрна олимпијска. И ти успеси памте се цео живот. Али ово око Игара има неки посебан дух. Када су ме позвали да у Сокобањи будем са клинцима мислио сам то је неко локално окупљање. А онда сам се уверио да су Спортске игре младих нешто заиста посебно и како клинци кажу чаролија која траје. Касније сам био и домаћин деци у мом родном Лазаревцу и направили смо заједнички спектакл. А у јуну месецу било је феноменално на завршници за град Београд. Свака част и медијима како прате Дунав осигурање Спортске игре младих. Био сам пар пута у медијима заступљен као да сам поново освојио медаљу са репрезентацијом", истакао је Стефан Бирчевић, некадашњи репрезентативац Србије у кошарци, који је после сјајне сезоне у Бурси, појачао редове Клужа.

А организатори уз спектакле на такмичењима у десет спортова најављују 20. август као дан за памћење.

Тада се планирају специјални програми којим ће се обележити 25 година од када је Здравко Марић основао Спортске игре младих.

Планирано је приказивање филма о настанку и развитку Игара, а на Тргу Прокуративи за 20.00 часова заказана је ревијална утакмица у малом фудбалу.

У једном тиму биће дечаци учесници из све три државе, док ће другу екипу чинити Александар Чеферин (председник УЕФА), некадашње звезде светског фудбала Предраг Мијатовић, Луис Фиго, Максвел Андраде, Фернандо Јеро, Звонимир Бобан, Дарио Срна и други познати из света спорта али и политике.

Утакмицу ће судити чувени италијански судија Роберто Росети. А у 21:30 по плану је свечана Церемонија затварања 25 сезоне Игара.

Игре тако успешно завршавају још једну сезону. У Србији су одржане осму годину за редом, уз велику помоћ председника Србије Александра Вучића, пријатеља и спонзора.

У Играма су сви победници а парола која кружи регионом #ИгреСуЗакон већ је заштитни знак ове манифестације.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво