Валверде победник прве етапе Тур де Франса

Алехандро Валверде победник је прве етапе бициклистичке Трке око Француске. Стазу од Бреста до Плумелека дужине 197 километара, Шпанац је прешао за 4 сата 36 минута 7 секунди.

Најчувенији бициклистички маратон на свету - 95. Трка око Француске почела је у Бресту, уз учешће 180 такмичара.

Трка се одвија у условима нестабилног времена са кишом али без ветра, а организатори се надају да ће овогодишње издање проћи без полемике око допинга. Последњих година суспензије бициклиста због коришћења недозвољених средстава озбиљно су угрозиле кредибилитет овог такмичења, доводећи у питање чак и његово даље одржавање.

Ове године нема посебног фаворита, с обзиром да су неки од главних претендената на титулу одсутни због допинг сканадала.

Укупна дужина маратона је 3. 559,5 километара, а последња, од укупно 21 етапе, завршиће се у Паризу 27. јула.

Резултати прве етапе: Алехандро Валверде (Шпанија, Саис Д Еспарњ) 4:36,07, Филип Жилбер (Белгија, Франсес де Жу), Жаром Пино (Француска, Бујжуе Телеком), Ким Кирхен (Луксембург, Колумбија), Рикардо Рико (Италија, Соније Дувал), Кадел Еванс (Аустралија, Сајленс).....

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи