Читај ми!

У Крушевцу одржано треће Отворено првенство Србије у параатлетици

Преко осамдесет такмичара у атлетским бацачким дисциплинама из земље и иностранства, поново су на терену у борби за пласман на Европско првенство које се почетком јуна одржава у Пољској и Параолимпијске игре на лето у Токију.

Из града под Багдалом где је и поставио светски рекорд у бацању чуња, после изузетне такмичарске серије Жељко Димитријевић у врхунској форми креће у борбу за девету златну медаљу и титулу троструког Олимпијског победника.

”Мој највећи противник у мојој категорији су моје године јер да је нормално да се са педесет година неко такмичи, сви би се такм ичили са педесет година.То ми је највећи проблем .Много ми тешко падају тренинзи  Али решио сам да изгурам и ове године до Токија и да дам све од себе да завршим са свим златним медаљама ако не, не али битно је да дам свој максимум”. рекао је  Жељко Димитријевић, светски рекордер.

На пар корака од резултата који му је донео бронзу на Светском првенству је и Небојша Ђурић,

”Лично очекујем на играма поготово да се резултати значајно помере него сад. Имао сам ове године други пут корону како се зове, али то опет није изговор. Радићемо, тренираћемо, па ето Боже здравља”, поручио је Ђурић.

Ово је прво веће такмичење за параатлетичаре, после годину и по дана паузе због пандемије, па су тим поводом у Крушевац допутовали и спортисти из Црне Горе, Чешке Републике и Грчке.

Србију ће у Токију представљати 21 параолимпијац, што је рекордан број до сада. Атлетичара је из године у годину све више, што је и циљ Параолимпијског комитета, јер кажу из масовности произилазе високи резултати.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво