Фелпс оборио светски рекорд на 200 м мешовито

Амерички пливач Мајкл Фелпс оборио је у олимпијским квалификацијама Сједињених Америчких Држава у Њујорку светски рекорд у трци на 200 метара мешовитим стилом, пошто је ову деоницу препливао за један минут 54 секунде и 80 стотинки.

Овај резултат је за 18 стотинки бржи од његовог претходног најбољег резултата (1:54,98), постављеног на Светском првенству у Аустралији ове године.

У трци на 200 метара леђним стилом светски рекорд је изједначио Арон Пирсол у времену 1:54,32 минута. Други је са две стотинке заостатка (1:54,34) на циљ стигао Рајан Лохте који се, такође, квалификовао за Игре у Пекингу.

Занимљиво је да је четрдесет једногодишња Дара Торес заузела место у америчком олимпијском тиму, пошто је тријумфовала у трци на 100 метара слободним стилом у времену 54,78 секунде, а место у екипи обезбедила је и другопласирана Натали Кофлин резултатом 54,83.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се