Читај ми!

Трка Београд - Бањалука: Завршена трећа етапа

Победник треће етапе трке "Београд - Бањалука" је бициклиста екипе ВСА КТМ Грац Данијел Ојер, који је сачувао највише снаге за финиш после напорних 124 километара трке од Бијељине до Власенице (2.37,31 часова). Разлога за задовољство има и Џастин Волф из Бајк еида који је сачувао жуту мајицу.

Други на циљ у Власеници стигао је Сајрус Монк из Евопро Рејсинг тима, док је бронзану медаљу освојио Микел Реим из тима Мазовже серце полски.

За Ојера је ово први подијум на овогодишњем издању трке, а феноменалном вожњом на "краљевској" етапи која је имала три велика успона послао је снажну поруку конкурентима надајући се да се може умешати у трку за генерални пласман.

"Било је прилично тешко и напето од самог старта. Исконтролисао сам све бегове али сам имао најјаче ноге када је било најпотребније и на крају славио", рекао је Ојер.

Иако је после друге етапе изјавио да није оптимиста када се ради о чувању вођства у генералном пласману, Волф је уз много напора успео да стигне у првој групи, те стигне на корак од циља.

"Мало је недостајало да попустим на првом брду, али сам некако успео да задржим прикључак. На низбрдици сам се опоравио и већ тада сам знао да имам добре шансе. Сутра очекујем још један напоран дан, етапа је прилично дуга, а моја предност мала, али ћу уз тимске колеге покушати да направим тактику за завршетак трке какав прижељкујемо", рекао је Волф.

Црвену мајицу намијењену најбољем спринтеру задржао је Адам Фолта из Дукле, а словачки тим од данас има и најбољег младог возача, јер је белу мајицу обукао Лукаш Кубиш.

Најбољи брдски возач и власник плаве мајице остао је Лука Паек из Хринкова.

Власеница је по трећи пут била сјајан домаћин циља и према речима директора трке Владимира Куваље нешто што ју је обогатило, како у смислу домаћинства и срдачности, тако и када се говори о изазовима за бициклисте.

Први човек Власенице најавио је да ће сарадња трајати још дуги низ година.

"Било је импресивно доживети све ово. Наша жеља и веровање је да спорт спаја људе и брише границе, а ова трка то свакако ради. Наставићемо у истом тону и сигурно бити домаћини овог догађаја у годинама које долазе", рекао је начелник општине Мирослав Краљевић.

Општина Шековићи први пут била је домаћин пролазног циља. Доста мештана изашло је на улице да поздрави бициклисте, а начелник Миладин Лазић захвалио је директору трке на пруженој шанси да Шековићани покажу какви су домаћини.

Ово је велики дан за нашу општину. Чим сам чуо да постоји шанса да се нађемо на рути трке одмах сам дао потврдан одговор и нисам се покајао. Надам се да ћемо већ идуће године бити у могућности да будемо место старта или циља једне од етапа, јер је захваљујући самом учешћу ове године за нашу општину чуо цели регион, а и шире", рекао је Лазић.

Сутра је на програму посљедња четврта етапа која у подне стартује у Приједору.

Бициклисти ће преко Козарске Дубице, Градишке и Лакташа стићи до Бањалуке, где ће већ традиционално бити вожени кругови, а побеник ће бити онај ко најбрже превезе 160 километара.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво