Читај ми!

МОК одобрио Чајковског уместо руске химне

Међународни олимпијски комитет одобрио је Први клавирски концерт Петра Иљича Чајковског као замену за химну Русије на церемонијама додела медаља током предстојећих Олимпијских игара у Токију и Пекингу.

Договорена су и од стране МОК-а одобрена сва обечежја под којима ће, после казне Спортског арбитражног суда, наступати спортисти Русије на Олимпијским играма.

''Тежак процес свих одобрења са Међународним олимпијским комитетом је завршен", рекао је председник Руског олимпијског комитета Станислав Поздњаков, преноси Тасс.

У децембру 2020. године Спортски арбитражни суд (ЦАС) решио је спор између Светске антидопинг агенције (САДА) и Руске антидопинг агенције (РУСАДА), пресудивши да руски спортисти не могу да се такмиче под руском заставом у великим спортским догађајима до 16. децембра 2022. године, као ни да користе ни државни грб ни химну.

"Од данас наш олимпијски тим има све елементе идентитета. Застава Руског олимпијског комитета са бојама наше тробојке, званична одећа, лако препознатљива и за наше сународнике и за навијаче било које друге државе, чак и без икаквих натписа, а сада музичка пратња на церемонијама доделе награда руским олимпијским спортистима у Токију и Пекингу ", додао је Поздњаков.

Комисија за спортисте РОЦ-а предложила је у јануару да се уместо државне химне на Олимпијским играма користи „Катјуша", најпопуларнија руска песма током Другог светског рата.

Касније је, међутим, ЦАС објаснио да се песма не може користити уместо државне химне на предстојећим Олимпијским играма.

Летње олимпијске игре у Токију одржаће се између 23. јула и 8. Августа.

Пекинг ће бити домаћин Зимских олимпијских игара од 4. до 20. фебруара 2022.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво