Читај ми!

Историјске медаље у синхроном пливању за Србију

Репрезентација Србије освојила је две бронзане и једну сребрну медаљу на ФИНА Светској серији у синхроном пливању у Kазању.

После годину и по дана паузе, репрезентација Србије у синхроном уметничком пливању наставља свој пут ка квалификацијама за Олимпијске игре у Токију. 

Репрезентација Србије наступа у руском Казању, у дисциплинама слободан и технички дует (у саставу Невена Димитријевић и Јелена Kонтић), и у дисциплини слободан соло Софија Џипковић.

У дисциплини технички дует, Невена и Јелена су оствариле историјски резултат и заузеле треће место и нашле се на победничком постољу иза Русије и Јапана.

У дисциплини слободан дует, Димитријевић / Kонтић су, такође, заузеле треће место. Прво место припало је Јапану, друго Русији.

Софија Џипковић је у дисциплини соло - слободан састав освојила сребрну медаљу са 76.9000 бодова.

Софија је млада такмичарка, још јуниор, и њој је ово било прво велико такмичење, и то у сениоркој категорији. 

Србија је први пут у историји освојила медаље у дисциплини дует на светском нивоу (у оквиру ФИНА такмичења).

После такмичења репрезентација осатаје у Kазању на припремама две недеље, па путује у Будимпешту на Европско сениорско првенство које се одржава 10-15. маја

Репрезентација нестрпљиво чека нове датуме за Kвалификациони турнир за Олимпијске игре у Токију. Турнир се одлагао три пута због епидемиолошке ситуације у Јапану.

Репрезентација Србије жели да избори место међу седам преосталих места у Токију.