Читај ми!

Рвачи Србије спремни за освајања медаља и олимпијских норми

Рвачи Србије су на Светском купу у Бугарској у веома јакој конкуренцији освојили шест медаља. То је била одлична увертира пред Европско првенство и квалификације за Олимпијске игре. О медаљама и амбицијама у наредном периоду говорили су репрезентативац Бранко Ковачевић и председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

За два дана у Гдањску почиње Европско првенство у рвању, прво почињу борбе у слободном, а потом и у грчко-ремском стилу. Наша репрезентација је направила одличан увод на недавно одржаном Светском купу, а Бранко Ковачевић је освојио златну медаљу у категорији до 82 килограма.

"До сада је ово мој највећи успех и веома сам поносан на то. То је показатељ да смоодлично радили на припремама са репрезентацијом и клубом. Надам се да ћу и у будућности наставити да нижем најсјаннија одличја.", јекао је Ковачевић.

Упркос врло поремећеним и отежаним условима тренинга и припрема због пандемије наш репрезентативац је изразио уверење да су наши рвачи захваљујући свом ангажовању и посвећености стручног тима постигли врхунску форму и очекује најбоље резултате.

"Ја сам очекивао добар успех али освајање шест медаља на оваквом турниру је велики резултат и добар показатељ за сезону која долази. Имамо Европско првенство, кбалификациони турнир и Олимпијски игре пред нама. Тако да сам презадовољан.", јекао је Жељко Трајковић.

Председник Рвачког савеза Србије је истакао да очекује одличне резултате на наредна два такмичења и освајање једне до две олимпијске норме на наредном квалификациомом турниру.