Читај ми!

Канзас Сити и Тампа Беј у 55. Супербоулу за трофеј Винса Ломбардија

Тимови Канзас Ситија и Тампа Беја победама у синоћним финалима Конференција америчког фудбала изборили су пласман у 55. Супербоулу који ће се играти 7. фебруара на стадиону „Рејмонд Џејмс“ у Тампи. Тампа Беј је надиграо Грин Беј са 31:26, а Канзас Сити чифси победили су Бафало билсе са 38:24.

Бранилац титуле у НФЛ шампионату Канзас Сити чифси играће за другу узастопни трофеј Винса Ломбардија јер су на свом терену надиграли Бафало билсе са 28:24 предвођени Патриком Махомсом који је одиграо одличан меч упркос недавним повредама.

Махомс је довео свој тим до Супербоула иако је прошле недеље доживео потрес мозга, а имао је и повреду палца леве ноге али се то синоћ није примећивало у његовој игри.

Гости су добро ушли у меч и на почетку повели са 9:0 али су онда Махомс, Тајрик Хил, Тревис Келси и остале звезде браниоца титуле преузели потпуну контролу над утакмицом. До полувремена су домаћину постигли три тачдауна, водили су са 21:12 и у наставку рутински стигли до победе пред око 18.000 гледалаца колико је било дозвољено да буде присутно на стадиону.

Патрик Махомс је бацио три тачдаун паса и имао 29 успешних додавања из 38 покушаја за 325 освојених јарди.

Тампа Беј баканирси освојили су титулу у Националној фудбалској конференцији надигравши Грин Беј са 31:26.

Предводио их је легендарни ветеран Том Брејди који је 10. пут у каријери свој тим довео до најважније утакмице у сезони, а свих претходних девет пута то је учинио са Њу Ингланд петриотсима, са којима је шест пута освајао Ломбардијев трофеј.

Брејди је утакмицу завршио са бачених 20 пасова из 36 покушаја за 280 освојених јарди, за три тачдауна, уз три пресечена паса. Међу његовим хватачима истакао се Крис Годвин са 110 јарди и пет хватања, а по тачдаун имали су Мајк Еванс, Скот Милер и Камерон Бејт, као и Ленард Фурнет међу тркачима.

Баканирси су тако изборили свој први пласман у велико финале после 18 година, када су освојили свој једини Ломбардијев трофеј, а уграће га 7. фебруара на свом терену.

Биће то дуел неуништивог ветерана Тома Брејдија (43) и 18 година млађег Патрика Махомса, по многима наследника легендарног аса на трону НФЛ-а. Брејдију ће то бити јубиларни 10. Супербоул, а први са Тампа Бејом, док је вођа напада Чифса у другој борби за титулу.

Готово целу сезону клубови су играли пред празним трибинама, а најважнију утакмицу године уживо ће пратити релативно велики број навијача јер је НФЛ објавио да ће Супербоулу 7. фебруара моћи да присуствује 22.000 људи.

Одлучено је да ће 7.500 бесплатних карата бити додељено здравственим радницима, који су примили обе дозе вакцине против коронавируса.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара