Читај ми!

Србија домаћин Европског првенства у планинском бициклизму

Србија ће први пут у историји бити домаћин Европског првенства у планинском бициклизму које ће се одржати од 12. до 15. августа ове године у Новом Саду.

Србија је прва земља у региону која ће организовати Европско првенство у планинском бициклизму и то у прелепом Новом Саду.

"Нови Сад има много тога да понуди. Ево на мапу Новог Сад улази и бициклизам. Оно што је историјски, никада не само у историји Републике Србије већ ни у региону, у свих бившим република Југославије, никада није одржан овај ниво такмичења на овим просторима", рекао је Саша Гајичић, генерални секретар Бициклистичког савеза Србије.

"Европско првенство возиће се на прелепој Петроварадинској тврђави. Биће то још једна лепа прилика да пошаљемо лепу слику из Србије и Новог Сада у читав свет. Вози се по шумама и планини. Код нас ће се то првенство одржати на Петроварадинској тврђави, која је сама по себи прелепа. Представници Европске федерације обишли су стазу која ће се делом возити и по бедему Петроварадинске тврђаве, возиће се и кроз подземне тунеле. Када су видели тај круг, рекли су ово је засигурно најинтересантније и најузбудљивије Европско првенство у овој дисциплини које ће бити организовано", додао је Гајичић.

Биће то један од најзначајнијих међународних спортскох догађа који ће се ове године одржати у нашој земљи.

"Велику захвалност дугујемо Влади Републике Србије, која је препознала Европско првенство у бициклизму као велики догађај за Републику Србију. Велику захвалност дугујемо и нашем министру Вањи Удовичићу, који је подржао ову акцију, Граду Новом Саду и господину Вучевићу, као и покрајинском секретаријату за спорт", додаје генерални секретар савеза.

Овог лета у Нови Сад ће доћи више од 500 бициклиста из 44 европске земље. Имаћемо прилику да уживамо у наступима неких од најбољих бициклиста свих времена.

Велика узданица наше земље у борби за медаљу биће наша најбоља бициклисткиња у планинском бициклизму, олимпијка Јована Црногорац.

Интересантно је и да је прошлогодишња јубиларна 60. Трка кроз Србију завршена управо у Новом Саду који би и ове године могао бити један од домаћина етапа на нашој најпознатијој трци.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара