Читај ми!

Првенство Европе ваздушним оружјем премештено у Осијек

Европско првенство ваздушним оружјем, по најновијој одлуци Президијума Европске стрељачке конфедерације, биће одржано у Осијеку у мају, заједно са ЕП у дисциплинама малокалибарским оружјем и у гађању глинених голубова.

По првобитном календару, ЕП ваздушним оружјем је требало да буде одржано од 26. фебруара до 6.марта, у финском граду Лохја, а почетком ове недеље локални Организациони комитет саопштио је да због развоја ситуације око пандемије коронавируса није у могућности да буде домаћин и отказао шампионат.

Челници Европске стрељачке конфедерације су одмах најавили да ће пробати да нађу ново решење, а на последњем састанку Президијум је одлучио да се одреди нови термин шампионата ваздушним оружјем и да се два првенства Старог континента споје у једно.

Осијек је одавно био изабран за домаћина Шампионата Европе малокалибарским оружјем, који је предвиђен за термин 23.мај - 6. јун.

Још није одређен календар такмичења, односно да ли ће ЕП ваздушним оружјем бити организовано непосредно пре шампионата Старог континента малокалибарским оружјем или ће се такмичења у једном делу преклапати.

На оба првенства ће "на талону" бити и олимпијске квоте, на првеснтву ваздушним оружјем биће подељено шест - по две ваздушном пушком за мушкарце и жене и по једна ваздушним пиштољем у обе конкуренције.

На шампионату континента МK оружјем стрелци борити за четири квоте, за по једну у свакој олимпијској дисциплини: пушка тростав мушкарци, пушка тростав жене, спорт пиштољ жене и пиштољ брза паљба мушкарци.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво