Читај ми!

Отказано Европско првенство ваздушним оружјем

Европско првенство ваздушним оружјем, које је у финском граду Лохја требало да буде одржано од 26. фебруара до 2. марта, отказано је због пандемије коронавируса. Организациони комитет шампионата саопштио је да није у могућности да организује првенство због епидемиолошке ситуације у Финској и у Европи.

Коначна одлука о отказивању је, како је наведено у саопштењу, донета после разматрања стања и консултација организатора са надлежним здравственим институцијама, локалним и финским властима.

Првенство у Лохји је отказано, али Европска стрељачка конфедерација (ЕСК) ће пробати да нађе ново решење.

"Президијум Европске стрељачке конфедерације ће размотрити могућност одлагања првенства за каснији датум. Уколико то не буде могуће, олимпијске квоте, које треба да буду додељене на овом шампионату, ће бити распоређене на основу пласмана на Европским ранг листама од 31.маја 2020, у складу са квалификационим системом, који је усвојио Међународни олимпијски комитет", наводи се у саопштењу.

На ЕП ваздушним оружјем требало би да буде подељено шест квота за Олимпијске игре у Токију - по две ваздушном пушком за жене и мушкарце и по једна ваздушним пиштољем у ове конкуренције.

Заједно са Европским шампионатом ваздушним оружјем, отказани су и првенство Финске и Европско првенство у парастрељаштву, која су била планирана за прву половину и средину фебруара, такође у спортском центру у Лохји.