Читај ми!

Српски тим у нордијском трчању на припремама на Копаонику

Српски тим у нордијском трчању, након запажених резултата на такмичењима Светског купа у Давосу и Дрездену, преселио се на Копаоник, где ће одрадити мини припреме за наставак сезоне.

Упркос пандемији, која је отежала организацију припрема и путовања и чињеници да је већи део тима прележао корону, забележени су историјски резултати у 2020. години.

Тандем Ања Илић - Маида Дрнчић у спринту на такмичењу светског купа у Дрездену био је 18. и то ја најбољи пласман у светском купу за Србију.

Дрндић, Илић и Милош Милосављевић такође су имали своје најбоље резултате у каријерама.

Тренутно је Србија 17 на светској ранг листи и већ сада се може рећи да је сезона веома успешна.

"Осећај да си на стази са најбољима на свету је неописив, поготово што смо у тим спринту били 18. Ја сам почела сезону још пре два месеца и била сам на такмичењима у Финској, Швајцарској и Немачкој. И поред пехова који су ме пратили задовољна сам учинком до сада. У другом делу сезоне радићемо на побољшању форме и надамо се добрим резутатима и на светском првенству", рекла је Илић.

Задовољна је и Маида Дрнчић.

"С обзиром на то да због пандемије нисмо могли да рачунамо на припреме ван Србије тренирала сам само у Сјеници, резултати су одлични. Давос и Дрезден су нам били од велике користи, ја сам у Немачкој направила најбољи резултат икада за Србију у нордијском скијању. Напорно радимо за наставак сезоне и трке на Златибору где очекујемо доминацију на Балкан купу и велики број медаља, у свим категоријама а након тога нас очекује Обердорф и највећа смотра нордијских дисциплина на свету", истакла је Дрнчић.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара