Читај ми!

Махди Ходабахши за РТС: Хоћу да освојим још медаља за Србију

Златна медаља у таеквондоу коју је за Србију освојио Махди Ходабахши на Европском првенству у Сарајеву прва је медаља после 22 године освојена у мушкој конкуренцији на Европском првенству. Ходабахши и наш селектор репрезентације Драган Јовић гостовали су у Јутарњем програму РТС-а и говорили о великом успеху наше репрезентације.

У свом првом наступу у репрезентацији Србије Махди је освојио златну медаљу у категорији до 80 килограма, а подршка му је наравно био тренер Драган Јовић.

Није уобичајено да један светски шампион који се појавио и на Олимпијским играма у дресу друге земље Ирана, дође код нас и сад се такмичи за Србију, како се све то десило?

"Код нас то можда није уобичајено, али у много земаља света, рецимо Француску репрезентацију више од пола чине чланови из других земаља, а и код нас имамо случајеве у џудоу, кошарци стране држављане који су узели наше држављанство. На нашу срећу Махди је одабрао Србију и нама може само да користи таква спортска величина каква је он. А љубав га је довела до наше земље, јер се дуго забављао са чланицом теквандо клуба Галеб", рекао је тренер Драган Јовић.

Махди Ходабахши се на почетку осврнуо на свој долазак у српски тим и први наступ за репрезентацију Србије.

"Прво хвала вам што сте ме позвали и драго ми је што сам овде, а био је то најбољи осећај када сам освојио прву златну медаљу за Србију после 22 године. То је било моје прво такмичење за Србију и освојио сам златну медаљу, јако сам срећан и сигуран сам да ћу освојити још медаља за Србију. Напорно радим и трудићу се да тако буде", рекао је Махди Ходабахши.

Међутим, ово није била једина медаља наше селекције у Сарајеву.

"Тако је. На нашу срећу, мушка екипа је прорадила. Наш да кажем још увек јуниор и у првој години међу јуниорима, Новак Станић из теквандо клуба Азија је на свом првом сениорском такмичењу освојио сребрну медаљу, што је опет после десет година нова сребрна медаља за нашу селекцију. Изузетно велики резултат и за њега и за нашу земљу. Убеђен сам да ће и у наредном периоду наставити са таквим успесима", каже тренер Јовић, који је истакао да су услови били врло специфични па није било лако све то превазићи.

"Највећи део наше женске селекције није учествовао баш због коронавируса јер смо пре неких месец дана имали неколико инфицираних, симптоми су били благи и добро су то савладале али нисмо хтели да се упуштамо у одлазак на Европско првенство јер физички тест је показао да још нису спремне."

На питање ко му је био најтежи противних и највећи изазов, Махди је рекао.

"Током кампа тренер Јовић је позвао репрезентативце других земаља да тренирају са нама и то је било сјајно јер сам се срео, рецимо са Македонцем са којим сам се касније срео у финалу а то ми је помогло да анализирам његов начин борбе. Борили смо се претходно пет пута током короне”, поручио је.

Тренер Драган Јовић је нагласио да је долазак Махдија у српски тим велика ствар и да увек пуно значи када вам се придружи таква звезда.

”Ми смо имали застој у мушком таеквондоу, али верујем да ће као и када је Милица освојила злато у Лондону и то утицало на пуно девојчица да се упише, тако и овај Махдијев успех имати утицаја на популаризацију мушког”, закључио је Јовић.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара