Читај ми!

Качар: Помоћ државе спортским клубовима у право време

Финансијска подршка државе спортским клубовима из Ниша долази и правом тренутку и утицаће да, не само преживе ова тешка времена, него и да наставе пут узлазном линијом, изјавио је члан градског већа задужен за спорт и омладину Бранислав Качар.

Влада Србије одвојила је 1,1 милијарди динара, које ће преко Министарства омладине и спорта добити успешни клубови око 15 савеза.

"Желим да се у име нишког спорта, јавно захвалим председнику Републике Србије Александру Вучићу, на иницијативи да држава помогне спортске клубове. Још једном доказавши своју велику приврженост спорту и спортистима, председник је реаговао у правом тренутку, при крају најтеже календарске године, у којој већина клубова није могла да рачуна на предвиђену помоћ спонзора, због последица које је пандемија вируса корона оставила на многе привредне гране", истакао је Качар.

Спортисти из Ниша у последњих пар година бележе бројне добре резултате, како да домаћој тако и на међународној сцени.

"Ниш је град који, одмах после Београда, има највише клубова који испуњавају услове да буду обухваћени овом помоћи. У Нишу никада није било оволико суперлигаша и учесника европских такмичења, у Нишу функционише неколико клубова који су актуелни државни прваци, или имају такмичаре који су појединачно најбољи у Србији. Ова помоћ државе не само да ће им помоћи да преживе ова тешка времена, већ да свој спортски пут наставе узлазном путањом, истакао је Качар, који је свакодневно на терену и при руци спортистима трећег по величини града у Србији.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво