Читај ми!

Батез и Куваља једногласни: Трка кроз Србију је велики спортски бренд

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је делегацију Међународне бициклистичке трке кроз Србију, на челу са директором трке Владимиром Куваљом. Батез и Куваља сумирали су утиске са овогодишње 60. Трке кроз Србију и разговарали о плановима за 2021. годину и 61. издање наше најзначајније бициклистичке манифестације.

Овогодишња Трка кроз Србију, која је календару Међународне бициклистичке федерације, организована је 60. пут. Одржана је од 1. до 3. септембра, а састојала се из три етапе са стартом у Источном Сарајеву и циљем у Новом Саду.

Због актуелне ситуације са коронавирусом која је погодила цео свет, одржавањем трке бициклистички спорт је послао снажну поруку да спорт не сме и неће стати.

Секретар Батез истакао је да су на састанку резимирали исход пројекта Републике Српске и Војводине, а додао је и то да је, по свим критеријумима Међународне бициклистичке федерације, трка оцењена највишим оценама.

"Имали смо један изузетан догађај који је изазвао велику пажњу јавности због своје дугогодишње традиције и великог јубилеја, а сам бициклизам као глобални и олимпијски спорт је веома развијен у целом свету", рекао је Батез.

На данашњем састанку било је речи и о будућој сарадњи и о организацији трке наредне године, са циљем да трком буду обухваћени и други делови Србије повећањем броја етапа.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину је заинтересован да и следеће године подржи Трку кроз Србију у делу који иде кроз Војводину.

Директор трке Владимир Куваља информисао је секретара Батеза о заинтересованости појединих општина у Војводини да буду организатори неких од етапа.

"Шид је заинтересован да буде пролазни циљ на једној од етапа. Такође, већ планирамо трку за наредну годину и надам се да ће Нови Сад, као и други градови у Војводини, желети да буду домаћини Трке кроз Србију", рекао је Куваља и додао да су такође у преговорима са Нишом и Сокобањом да се трка врати на југ и покаже јединство српских народа.

Владимир Куваља изразио је захвалност секретару Батезу што им је био подршка у организацији, упркос тешким околностима у којима су се нашли због пандемије ковида 19 и овом приликом уручио секретару Батезу на поклон жуту мајицу, симбол трке, потписану од стране победника, те је изразио наду да ће Република Српска и Војводина наставити да раде и унапређују сарадњу на свим нивоима у области спорта.