Читај ми!

Женски јуниорски осмерац Србије освојио бронзу на ЕП

Женски осмерац Србије освојио је бронзану медаљу на јуниорском шампионату Европе, које је данас завршено у Београду. Србија је у борбама за медаље имала још две посаде - мушки четверац без кормилара који је освојио пето место, док је мушки осмерац био шести.

У трци у којој су се такмичиле још посаде Румуније и Белорусије, до одличја за Србију су стигле већином девојке које су током дана већ веслале у својим основним дисциплинама - Светлана Милошевић, Маја Мишљеновић, Анђа Симић, Ксениа Калуђеровић, Андријана Мијаиловић, Николина Ђорђевић, Марија Јаковљевић, Маша Бугарски и кормилар Невен Кочановић.

Златну медаљу освојиле су Румунке, док је сребро припало Белорускињама.

Раније данас српске посаде веслале су у Ц финалима (за пласман од 13. до 18. места) и у Б финалима (од 7. до 12. места).

Мушки дубл скул био је први у Ц финалу, док је мушки четверац скул био пети.

У Б финалима српски тим имао је четири посаде - у женском скифу освојено је шесто место, у мушком двојцу без кормилара четврто, женски дубл скул је стигао до шесте, а женски четверац скул до треће позиције.

Европско првенство за јуниоре у веслању у Београду је завршено трком мушких осмераца, у којој су наши Игор Мартиновић, Матија Рајковић, Милан Иброчић, Александар Грбић, Алекса Мохора, Марко Стефановић, Андреја Јевтић, Огњен Сибиновић и кормилар Алекса Димитријевић освојили шесто место.