Читај ми!

Српски јуниори одлични на старту веслачког ЕП у Београду

После првог такмичарског дана на Европском првенству за јуниоре у Београду, репрезентација Србије изборила је три А финала, у којима је једна медаља загарантована. Сутрашња полуфинала почињу у 9 сати, Ц финала су на програму од 11, Б финала од 11.18, а А финала, односно окршаји за медаље у 12.26 сати.

Србија ће имати две посаде у полуфиналима у недељу преподне, што значи да је могуће да се још неки српски чамац укључи у борбу за одличја.

Кроз квалификационе, а потом и репесажне трке до борби за медаље дошли су мушки четверац без кормилара и осмерац.

Четверац је био први у репесажу, док је осмерац веслао у најузбудљивијој трци дана. Момци су веслали у пакленом ритму последњих 300 метара, пробили се са зачеља, престигли посаде Хрватске и Естоније у последњем завеслају и стигли до трећег места, иза Румуна и Украјинаца, што им је обезбедило могућност да представљају Србију сутра у борби за медаље.

Женски осмерац је у преподневној трци веслао само за позицију, односно за стазу у којој ће се сутра такмичити, јер уз чињеницу да су у овој дисциплини пријављене само три посаде, предстоји да се види које ће боје бити њихово загарантовано одличје.

Сутрашња полуфинала почињу у 9 сати, Ц финала су на програму од 11, Б финала од 11.18, а А финала, односно окршаји за медаље у 12.26 сати.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво