Читај ми!

Источно Сарајево је симбол Трке кроз Србију

Другу годину заредом Источно Сарајево било је домаћин старта Трке кроз Србију. У години великог јубилеја, 60. Трке кроз Србију, и у време пандемије Ковид 19, Источно Сарајево је прелепом церемонијом отварања трке доказало да је постало симбол и синоним наšе највеће бициклистичке манифестације.

Захваљујући визији и преданом раду градоначелника Источног Сарајева Ненад Вуковића, пре две године бициклистичка Трка кроз Србију је први пут стартовала ван граница Србије.

Наша најпознатија трка је у претходне две деценије у неколико наврата вожена кроз Републику Српску, међутим 2019. године градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и директор Трке кроз Србију Владимир Куваља постигли су договор да трка стартује из Републике Српске и овог предивног града.

Те 2019. Источно Сарајево се показало и доказало као сјајан домаћин бициклистима из 30 светских земаља, а ове године, у најтежим временима за читав свет услед пандемије коронавируса, Источно Сарајево је поново дочекало такмичаре из целог света.

"Драго нам је да смо доказали да можемо беспрекорно да организујемо овако велике међународне догађаје у нашем граду и будемо део трке са најдужом традицијом и највећим реномеом у овом делу Европе. Кроз овакав вид организације једног од најзначајнијих спортских догађаја за Србију и Републику Српскз, видели смо нашу шансу за промоцију пре свега наших туристичких потенцијала и наше планинске лепотице Јахорине", истакао је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Прелепа олимпијска лепотица, Олимпијски центар Јахорина, такође је другу годину за редом дочекала бициклисте и омогућила смештај такмичарима из Шпаније, Камбоџе, Кине, Немачке, читавог региона и приуштила бициклистима незабораван угођај у једном од највећих туристичких центара у региону.

"Желели смо да пошаљемо прелепу слику у свет са Јахорине и из Источног Сарајева и са Јахорине, и успели смо у томе. Јахорина је све посећенија у летњој туристичкој сезони и ту видимо нашу шансу. Желимо да постанемо регионални центар цикло туризма и доведемо још већи број туриста на Јахорину у летњој сезони. Да покажемо као и до сада да смо добри домаћини, да смо одлични организатори највећих спортских догађаја попут Трке кроз Србију и да промовишемо природне лепоте овог краја" истакао је Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева.

Прошле године на Јахорини је одржано спектакуларно отварање Трке кроз Србију, кад су се бициклисти представљали спуштајући се до старта на гумама.

"Много тога смо урадили и радимо на изградњи и инфраструктури. До сада су наши људи овде на Јахорини били уско специјализовани искључиво за зимске спортове, али и то се мења. Данас Олимпијски центар Јахорина нуди посетиоцима безброј могућности за рекреацију и бављење спортом и у летњој сезони и све је више туриста, а управо у бициклизму видимо прилику да унапредимо летњу сезону и постанемо центар цикло туризма", додао је Недељко Елек, председник Надзорног одбора Олимпијског центра Јахорина.

Према анкети коју организатори Трке кроз Србију врше међу бициклистима, Јахорина је другу годину за редом претендент за најбоље домаћинство и етапно место на Трци кроз Србију.

"Драго нам је што су бициклисти из целог света задовољни условима на Јахорини. Драго нам је што са наше дивне планине шаљу прелепу слику у свет и промовишу додатно наш Олимпијски центар. Источно Сарајево и Јахорина су презадовољни организацијом и поносни смо што је јубиларна 60. Трка кроз Србију организована у нашем граду и на Јахорини без икаквих приблема и без иједног случаја пандемије коронавируса. Предузели смо све мере заштите и труд се исплатио. И две недеље након Трке кроз Србију свет прича о подухвату Србије и Републике Српске јер заједно смо органозовали и Трку кроз Србију и 14. трку Београд – Бањалука. Имали смо осам такмичарских дана без иједног пропуста у организацији и морамо бити поносни на овакав подухват", истакао је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Директор Трке кроз Србију Владимир Куваља посетиће у наредном периоду Јахорину и Источно Сарајево како би челним људима града и Олимпијског центра Јахорина представио планове за наредну, 61. Трку кроз Србију.

А Куваљини планови су јасни – да се наредна 61. Трка кроз Србију овога пута заврши управо на Јахорини.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво