Отворена нова бициклистичка стаза у Шиду

У Шиду је отворена нова бициклистичка стаза за планински бициклизам, на којој је одржано и прво такмичење у овој дисциплини у нашој земљи, после коронавируса.

Први Куп Србије и Куп Војводине у планинском бициклизму након пандемије коронавируса, окупио је више од стотину такмичара свих узрасних категорија, од полетараца до сениора и мастерса, а сви они имали су прилику да се такмиче и уживају у изузетно припремљеној, атрактивној, новоизграђеној специјализованој стази.

"У последњих неколико месеци добили смо помоћ од покрајинског секретаријата за спорт и омладину у висини од пола милиона динара да ту направимо један прави полигон који ће користирти како најмлађима, за школу бициклизма, тако и за ове најстарије, где ћемо правити камп репрезентације Србије, не би ли што више поправили технику вожње", рекао је Слободан Радовановић из Бициклистичког клуба Једнота Шид.

"Ми смо овај пројекат подржали пре свега због тога да унапредимо инфраструктуру и могућности за одржавање оваквих трка, јер са овим елементима практично наша деца, наши такмичари могу да увежбавају све техничке елементе које налазе на свим стазама у Европи и у свету", изјавио је Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину.

Једнота из Шида годинама важи за клуб који ствара базу српског бициклизма, клуб који се може подичити великим бројем медаља и у планинском и у друмском бициклизму на свим великим такмичењима у нашој земљи и иностранству. Ова стаза ће у многоме помоћи бициклистима, јер је једниснтвена у Србији.

"По скаконицама и овим стенама које видите иза нас, јер на Европским и Светским првенствима се све више траже технички детаљи и све је више тих техничких вожњи по камењу", додао је Слободан Радовановић из Једноте Шид.

 

Предан рад, идеје и ентузијазам Слободана Радовановића, првог човека Једноте из Шида, препознат је и од стране државе и од стране Бициклистичког савеза Србије.

"Све ово се не би десило да није било покрајинског секретаријата за спорт и оладину, пре свега господину Влади Батезу, који је преопзнао интерес нашег спорта, и да је ово неопходно за развој бициклистичког спорта у Србији", рекао је Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије.

Нову титулу шампиона Србије освојио код сениора, освојио је наш најбољи такмичар Александар Роман. У бициклистичким круговима, па и међу самим такмичарима, глчавна тема је свакако јубиларна, 60. међународна бициклистичка трка Кроз Србију, која ће се ове године возити од 31. августа до 3. спетембра. Старт трке биће у Источном Сарајеву, док је циљ предвиђен за 3. септембар у Новом Саду.

"Нама је стварно било изузетно задовољство да се ето погоди да је то јубиларна трка, и трка се сваке године подиже на све већи ниво, и ми стварно очекујемо, с обзиром на то да је у календару Светске федерације, да ће квалитет бити изузетан", истакао је Владимир Батез, покрајински секретар за спорт .

Одлична сарадња Бициклистичких савеза Србије и Републике Српске, и додатно повезивање, огледа се и у чињеници да ће већ 4. септембра бити вожена и 14. међународна трка од Београда до Бањалуке, која ће, баш као и Трка Кроз Србију окупити више од 150 такмичара из целог света и садржаће четрири етапе.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара