Златибор најбољи домаћин бициклистима

Златибор је и званично проглашен за најбољег домаћина етапе на прошлогодишњој, 59. међународној бициклистичкој Трци кроз Србију. Светски бициклисти, учесници трке, у анкети нашег Бициклистичког савеза сврстали су Златибор у ред најбоље организованих етапа на којима су икада учествовали.

Бициклистички савез Србије прогласио је Златибор најбољим етапним местом на прошлогодишњој, 59. бициклистичкој Трци кроз Србију на којој је учествовало више од 150 такмичара из 30 светских земаља.

Поред изузетног гостопримства, одличног културно уметничког програма који су Златиборци приредили нашим пријатељима из читавог света и прелепим природним лепотама самог Златибора, општина Чајетина је померила границе својим укључивањем у организацију трке, чему у прилог говори и оцена светских бициклиста који су у анкети нашег Бициклистичког савеза сврстали Златибор у ред најбоље организованих етапа на којима су икада учествовали. 

Самим тим донета је одлука да Златибор понесе ово престижно признање, за најбољег домаћина. 

Претходне године бициклисти су имали прилику да виде како теку радови на  изградњи најдуже панорамске гондоле на свету, која повезује центар Златибора са ски центром Торник.

Према речима председника општине Чајетина Милана Стаматовића, овај импозантан објекат биће ускоро завршен, а многи бициклисти и чланови тимова пожелели су да се и ове године врате на Златибор и уживају у панорами наше планинске лепотице са најдуже гондоле на свету, чији ће капаците бити чак 600 путника по сату.

На прошлогодишњој етапи на Златибору тријумфовао је Енрико Салвадор из Италије који је кроз сам центар Златибора водио велику борбу са репрезентативцима Србије, али је на крају у сјајној завршници тријумфовао, дошавши сам на циљ етапе. Салвадор је на крају био и победник у генералном пласману Трке Кроз Србију и прва звезда прошлогодишњег такмичења. 

Председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић уручиће ове недеље председнику општине Чајетина Милану Стаматовићу почасну жуту мајицу, као најбољем домаћину у 2019. години. 

На Златибору се тренутно врше бројни велики радови на пројектима уређења једног од најзначајнијих туристичких центара у Србији, поготово у самом центру где се ради на реконструкцији главног трга и санацији језера у којем ће већ од ове године бити пијаћа вода и биће спремно за купање у летњој туристичкој сезони. 

С тога, не сумњамо да ће ове године бициклисти бити још задовољнији и пријатно изненађени новим, још лепшим изгледом самог центра Златибора.

На главном тргу биће постављена и нова бина за бројне манифестације, а с обзиром на то да ће се овогодишња, јубиларна 60. Трка кроз Србију возити од 31. августа до 4. септембра, од Источног Сарајева у Републици Српској све до Новог Сада, до тада ће према плановима бити завршена и гондола, те ће се многим бициклистима из Италије, Француске, Немачке, Русије, Аустрије, Холандије, Сједињених Америчких Држава и других земаља, ове године испунити и та жеља - лепоте Златибора моћиће да посматрају из најдуже панорамске гондоле на свету. 

Најбољи домаћин на претходној бициклистичкој Трци кроз Србију, Златибор, увек спреми и неко изненађење за све посетиоце и спортисте из света који долазе на српску планинску лепотицу.

Нема сумње да ће сав свој потенцијал и све лепоте, Златибор приказати учесницима, како би на прави начин представио Србију читавом свету.