Куваља и Гајичић сачували наше највеће бициклистичке трке

Јубиларна 60. међународна бициклистичка Трка кроз Србију возиће се од 31. августа до 3. септембра, док ће се 14. међународна трка Београд - Бањалука возити од 4. до 7. септембра, објавила је Светска бициклистичка Федерација, а потврдио је директор обе међународне трке Владимир Куваља.

Захваљујући преданом и одличном раду директора Владимира Куваље и спортског директора обе трке Саше Гајичића, најзначајније бициклистичке манифестације у овом делу Европе биће одржане и у овим тешким временима, након пандемије коронавируса.

Гајичић и Куваља показали су велику одлучност и упорност, константно су тражили решења и нису одустајали од организације најпрестижнијих трка у нашој земљи, што су препознали и челници Светске бициклистичке федерације који су им одали признање и уврстили и Трку Кроз Србију и трку Београд - Бањалука у званични календар светских трка за 2020. годину.

„Пре свега бих желео да истакнем да нам је најважније здравље свих људи, наших такмичара и учесника, тако да се надам да ће пандемија што пре проћи и да ћемо на најбољи могући начин, као и у претходним годинама организовати обе трке. Трка Кроз Србију је велики бренд наше земље и једна од манифестација са најдужом традицијом на овим просторима. Ове године обележићемо велики јубилеј, организоваћемо 60. Трку Кроз Србију, а подсетићу вас да је прва трка вожена далеке 1939. године. С тога сам веома срећан и задовољан што смо и поред врло тешке ситуације смогли снаге и истрајали у намери да наставимо ту традицију дугу 81 годину. Здравље је приоритет свих нас у организацији и верујем да ће се ситуација са коронавирусом ускоро потпуно стабилизовати", рекао је Саша Гајичић, спортски директор Трке Кроз Србију и трке Београд - Бањалука.

Подсећања ради, трка Београд - Бања Лука требало је да се вози у априлу, а Трка Кроз Србију у јуну, али су због поменуте ситуације са пандемијом обе трке одложене.

Владимир Куваља и Саша Гајичић су током пандемије коронавируса константно били у контакту са челницима градова који су били планирани за домаћинство етапа, и радили на проналажењу најбољих решења.
Занимљиво је да су сви представници градова препознали добар и квалитетан рад челника нашег бициклизма, тако да су у овим тешким временима сви градови остали уз обе трке и подржали органозаторе.

„Планирано је да се јубиларна, 60. међународна Трка Кроз Србију вози из Источног Сарајева, преко Златибора, Мионице, Пожаревца, Београда, све до Новог Сада'', истакао је Владимир Куваља и одаје велику захвалност свим градовима домаћинима етапа, на нашим највећим тркама.

„Што се тиче међународне трке Београд - Бањалука, она ће се возити из Београда, преко Шапца, а домаћини етапа ће бити и Бијељина, Власеница, Брчко, Теслић, Прњавор, Дервента, док ће циљ трациционално бити у центру престонице Републике Српске. Бања Лука ће спектакуларним круговима у самом центру града, поново обележити бициклистичку сезону на овим просторима. Као што је рекао и спортски директор Саша Гајичић, приоритет нам је здравље свих људи, и надамо се да ће се ситуација око коронавируса стабилизовати и да ћемо бити у могућности да на најбољи могући начин, као и до сада, угостимо бициклисте из целог света'', додао је Владимир Куваља.

Куваља и Гајичић никада нису одустајали од својих циљева и идеја, свим такмичарима из светског бициклизма и члановима тимова су пожелели много здравља, уз наду да ће и у овој, веома тешкој години за читаву планету, поново моћи да представе Србију и Републику Српску као изузетне домаћине најзначајнијих светских спортских догађаја.

Бициклистичка Трка Кроз Србију стављена је у званичан календар Светске бициклистичке Федерације од 31. августа до 3. септембра, док је трка Броград - Бањалука у УЦИ календару на програму од 4. до 7. септембра.

Медијски покровитељ обе трке, као и претходних деценија, биће наша кућа, РТС.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво