Корона јача и од ММА, отказан "УФЦ 249"

Упркос најавама да би турнир "УФЦ 249" требало да се одржи 18. априла, председник организације Дејна Вајт попустио је притисцима челника Калифорније и медија и отказао такмичење.

Епидемија коронавируса у свету задаје ударац и ММА борцима. Турнир "УФЦ 249" неће бити одржан 18. априла, како је било планирано, највише због притисака челника Калифорније, али и носилаца телевизијских права.

Дејна Вајт, председник УФЦ организације, потврдио је да је имао разговоре са челницима И-Ес-Пи-Ена, који су носиоци права емитовања борби, као и да се после тога одлучио да откаже такмичење.

Сенаторка Калифорније Дајана Фајнстајн претходно је јавно критиковала покушај Вајта да организује турнир и позвала на "размишљање о јавном здрављу".

С друге стране, Вајт каже да је за све учеснике турнира унапред било обезбеђено тестирање на коронавирус, као и да запосленима у организацији не прети отказ услед светске пандемије.

Иако будућност УФЦ турнира није позната, Вајт је потврдио да је обезбедио "Острво за борбе", које се налази у фази озбиљних припрема како би било спремно да угости УФЦ турнир већ у мају месецу.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво