Канада преломила, неће слати спортисте на Олимпијске игре

Олимпијски комитет Канаде први је одлучио да због пандемије коронавируса неће слати спортисте на Олимпијске игре у Јапану, уколико буду одржане како је најављено. ОКК упутио апел МОК-у да одложи игре.

Олимпијски комитет Канаде саопштио је да њихови спортисти неће путовати у Токио. Бојазан од коронавируса била је јача и комитет се одлучио за овакав потез. Канађани су упутили апел Међународном олимпијском комитету да помере игре за годину дана, све у циљу заштите свеих учесника у целог друшта уопште.

"Олимпијски и Параолимпијски комитет Канаде донели су тешку одлуку да не пошаљу спортисте на Олимпијске и Параолимпијске игре 2020. ОКК и ПОКК позивају челне људе МОК-а и МПОК-а да одложе Игре за годину дана. Ми ћемо им понудити сву помоћ како би решили проблем комплексности календара. Разумемо комплексност, али ништа није важније од здравља и сигурности наших спортиста и светске заједнице".

„То се не односи само на здравље спортиста - већ и на јавно здравље. Са ризиком коронавируса и свим повезаним ризицима није сигурно за наше спортисте да наставе са тренинзима за ове Игре. Здравље и сигурност њихових породица и шире канадске заједнице је најважније. У ствари, то је у супротности са здравственим саветима на које позивамо све Канађане."

„ОКК и ПОКК су прегледали писмо и вести које је МОК послао у недељу. Захваљујемо се МОК-у на његовом уверењу да неће отказати Игре у Токију 2020. и ценимо то што разумеју важност убрзања свог доношења одлука у вези с могућим одлагањем."

„Такође, поздрављамо МОК због признања да очување здравља и добробити нација и сузбијање вируса мора бити наша највећа брига. Налазимо се усред глобалне здравствене кризе која је далеко значајнија од спорта."

„ОКК и ПОКК желе да се захвале канадским спортистима, партнерима и канадској спортској заједници на стрпљењу. Остајемо у нади да ће се МОК и МПОК сложити са одлуком о одлагању Игара као део наше колективне одговорности да заштитимо наше заједнице и радимо на сузбијању ширења вируса", наводи се у саопштењу Олимпијског комитета Канаде.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво