Коронавирус - највећи противник спорта

Новa светска пандемија коју је изазвао коронавирус све више утиче и на светски спорт и отежава одржавање утакмица и такмичења. Трибине стадиона и хала су стога све чешће празне, а календари лига трпе бројна "тумбања".

Појава нове глобалне здравствене кризе изазване коронавирусом, поред многих области живота озбиљно је "уздрмала" и светски спорт.

Италија најугроженија европска земља када је реч о броју оболелих од коронавируса, те највише од свих трпи италијански спорт и тамошњи клубови.

Након одлагања неких мечева Серије А, међу којима је и велики дерби између Јувентуса и Интера и одигравња неких утакмица пред празним трибинама, у среду је италијанска Влада одлучила да се до 3. априла сви спортски догађаји одржавају без присуства публике.

Са Италијом је повезано и премештање меча кошаркашког Еврокупа из Истанбула у Београд. С обзиром да Виртус из Болоње није могао да отпутује у Турску, меч са Дарушафаком одиграо је у београдској "Штарк арени" иза затворених врата.

Кина, земља одакле је вирус и потекао, отказала је Светско атлетско првенство у дворани које је требало одржи у Нанђингу, док је трка Формуле 1 која је требало у априлу да се вози у Шангају одложена.

Да ствар буде још занимљивија, људи из италијанске Имоле понудули су се да је "преузму"...

И Јапан муку мучи са организацијом. Највећи спортски догађај године, Олимпијске игре у Токију, неће бити отказане али постоји шанса да буду одложене за крај године уколико се пандемија до тада не "укроти".

Иначе, популарни Маратон у јапанској престоници је недавно одржан без обичних тркача, аматера и то на готово празним улицама.

Амерички спорт за сада не трпи, али се врло озбиљно бави коронавирусом.

Са тим у вези најупечатљивије је упутство које је НБА лига издала играчима, у којем стоји да би требало да избегавају поздрављање и руковање са саиграчима, али и навијачима, те да од њих не узимају оловке, лопте, дресове или качкете како би их потписивали.

Марко ЉУБОМИРОВИЋ (LjubomirovicM)

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво