МОК стидљиво потврдио да Олимпијске игре неће бити отказане

Олимпијске игре у Токију, упркос ризицима због коронавируса, биће одржане у датом термину, закључује се из саопштења на званичном сајту Међународног олимпијског комитета (МОК). На сајту није конкретно потврђено да одлагања неће бити, али је МОК позвао спортисте да наставе са редовним припремама за такмичење које ће обележити 2020. годину.

Пошто су Јапанци размишљали о одлагању Олимпијских игара, па изјаве члана МОК-а да је отказивање такмичења вероватније, појавио се ризик од нових "фантомских Олимпијских игара".

Међутим, изгледа да ће, после безбедносне процене, највећа светска смотра ипак бити одржана.

"Извршни одбор Олимпијског комитета Србије изразио је пуну посвећеност успеху на Олимпијским играма у Токију 2020. године, које ће бити одржане од 24. јула до 9. августа", стоји на званичном сајту.

"Одбор је саслушао извештаје свих мера до сада предузетих у вези са коронавирусом, после чега је уследила опсежна дискусија."

Епидемија коронавируса угрозила је спортска такмичења широм света.

"Средином фебруара створена је заједничка радна група која укључује МОК, Токио 2020 (организатори ОИ), град Токио, владу Јапана и Светску здравствену организацију (СЗО). Извршни одбод МОК-а цени и подржава мере које се предузимају, а које представљају важан део планова Токија да организује сигурне и безбедне Игре."

Кровна организација светског спорта похвалила је велико јединство и солидарност спортиста, националних олимпијских комитета, међународних федерација и влада. Поздравио је њихову блиску сарадњу и флексибилност у погледу припрема за Игре, а посебно квалификационих догађаја.

"Сви актери и даље заједно блиско раде на решавању изазова коронавируса. МОК ће следити савете СЗО, као водеће агенције Уједињених нација за ову тему."

За крај, МОК поручује спортистима да не размишљају о могућем одлагању Игара.

"Извршни одбор Олимпијског комитета охрабрује све спортисте да наставе са припремама за Игре у Токију. МОК ће наставити да подржава спортисте пружајући им акутелне информације и развој догађаја, које ће за све широм света бити доступне на сајту Athlete 365", закључује се у саопштењу Међународног олимпијског комитета.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара