Вељко Стојнић одушевио свет, бицилисткиње се боре за ОИ

Најбољи српски бициклиста Вељко Стојнић остварио је највећи успех у историји нашег бициклизма, освајањем црне мајице за најбољег спринтера на трци Ворлд Тура у Уједињеним Арапским Емиратима. Наше такмичарке у планинском бициклизму Јована Црногорац и Теодора Савић Поповић попеле су се на победнички подијум на квалификационој трци у Турској, и сакупиле нове бодове за пласман на Олимпијске игре у Токију.

Вељко Стојнић, рођени Сомборац, има само 21 годину. Поникао је у Бициклистичком клубу С тим, а прве кораке начинио је под вођством тренера Марка Сударића, који најављује да би управо из Сомбора у нашу репрезентацију могло ускоро доћи још много талентованих такмичара, и да је будућност нашег бициклизма светла. 

Што се тиче трке у Уједињеним Арапским Емиратима на којој је Стојнић скренуо пажњу на себе и засенио чак и нека велика имена светског бициклизма, нажалост, двојица учесника у каравану су јуче били позитивни на коронавирус, тако да је данас трка прекинута, две етапе пре крај.

Интересантно је да је Стојнић поред убедљивог освајања црне мајице, водио велику борбу са чувеним Аустралијанцем Кејлебом Јуаном. 21-годишњи Стојнић је на крају имао само бод мање од њега, и све је ово постигао у својој првој трци у фрофесионалном бициклизму, где се надметао са најбољим бициклистима на свету попут Криса Фрума, Алехандра Валвердеа, Адама Јејтса и осталих. 

Србија напредује и у планинском бициклизму, где наше такмичарке воде велику битку за пласман на Олимпијске игре у Токију. Јована Црногорац која је представљала Србију на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру пре чеири године, и Теодора Савић Поповић бриљирале су у Турској, а бодове ће сакупљати до маја. Јована је на тој трци била друга, док је Теодора заузела треће место. 

Поред Вељка Стојнића, Србија има још двоје такмичара у професионалном друмском бициклизму. Јелена Ерић је од ове године чланица чувеног шпанског Мовистара, док је Душан Рајовић од ове године возач француког Нипо Делко Оне Прованс тима. 

Сво троје имају мање од 25 година и представљају светлу будућност српског, али и европског бициклизма.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво