Велики успех српског бициклисте Стојнића, коронавирус прекинуо трку у Емиратима

Најбољи српски бициклиста Вељко Стојнић освојио је црну мајицу за најбољег спринтера на трци у Уједињеним Арапским Емиратима која се вози у оквиру "Ворлд Тура" и то у дебитансткој трци у конкуренцији најбољих светских бициклиста. Међутим, трка је прекинута после пет дана, две етапе пре краја, због појаве коронавируса у каравану.

Млади, 21-годишњи Вељко Стојнић ушао је у историју српског бициклизма као освајач мајице на трци у "Ворлд Туру". 

У конкуренцији најбољих светских возача, Вељко Стојнић је од самог старта трке одличним беговима и тактиком свог Вини Забу тима из Италије сакупљао бодове на пролазним циљевима, и од прве етапе је био у водјству, тако да је после пет етапа, а уочи последње две етапе у Емиратима Вељко Стојнић имао 42 бода - чак 21 поен више од клупског колеге Италијана Леонарда Тортомасија.

Вељко је направио сензацију на овогодишњој трци око Емирата, с обзиром на то да је у поретку за зелену мајицу намењену најбољем у сакупљању бодова, Стојнић заостајао само један поен за чувеним спринтером из Аустралије Кејлебом Јуаном и имао је прилику да у последње две етапе Србији донесе чак две мајце у конкуренцији Алехандра Валвердеа, Криса Фрума, Марка Кевндиша, Кејлеба Јуана, Адама Јејтса, Паскала Акермана, Арноа Демара, Рафала Мајке , Дилана Гроневегена и осталих ведета светског бициклизма.

Ово је највећи успех у историји српског бициклизма од независности наше земље, и прва мајица за неког српског бициклисту на трци у оквиру светског каравана.

Стојнић је оваквим резултатом дефинитивно скренуо пажњу на себе и у 21. години дошао у жижу светске бициклистичке јавности.

Током пет етапа, колико је извезено на трци, Стојнић је нападао сваки пролаз и спринт и био је један од најактивнијих возача на трци.

Ипак, нажалост неће имати прилику да се бори и за зелену мајицу, јер је трка у Уједињеним Арапским Емиратима прекинута због појаве коронавируса у каравану.

Организатори су јутрос пробудили све такмичаре који су послати на тестирање на коронавирус. 

Наиме, два човека из каравана, који су били у пратећој служби на трци у једном тиму, били су позитивни на коронавирус.

Због тога су отказане последње две етапе. Трка је требало да се заврши у суботу у Абу Дабију, али је отказана и најбољи после пет етапа су задржали мајице за укупан поредак.

Организатори се надају да ће сви бициклисти и остали учесници трке бити у најбољем могућем реду, и да се вирус није проширио на још више људи у каравану.

Ево и генералног поретка на три у Емиратима:

Победник трке је Британац Адам Јејтс из Мичелтон Скот тима, испред Словенца Тадеја Погачара из УАЕ тима и трећепласираног Казахстанца Алексеја Лученка из Астане.

Зелену мајицу за најбољег у сакупљању бодова освојо је Аустралијанац Кејлеб Јуан са бодом више од нашег Стојнића, којем је припала црна мајица за најбољег спринтера.

Словенац Тадеј Погачар освојио је белу мајицу за најбољег младог возача на трци.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво