Вељко Стојнић сачувао црну мајицу

Српски бициклиста Вељко Стојнић успео је да сачува црну мајицу намењену најбољем спринтеру на трци око Уједињених Арапских Емирата, после треће етапе.

Вељко Стојнић, српски репрезентативац и бициклиста италијанског Вини Забу тима, завршио је и трећу етапу у црној мајици на трци Ворлд Тура у Уједињеним Арапским Емиратима.

Стојнић тренутно има 29 освојених бодова на спринту, осам више од другопласираног Италијана и клупског колеге из Вини Забу тима, Леонарда Тортомасија.

Стојнић је и трећи дан провео на стази са најбољим бициклистима света Крисом Фрумом, Алехандром Валвердеом, Кејлебом Јуаном, Адамом Јејтсом, Арноом Демаром, и поред тога што води у пласману за најбољег спринтера, Вељко је и даље други у класификацији возача који су сакупили највећи број поена на трци, што значи да заостаје само седам бодова за Аустралијанцем Кејлебом Јуаном (победником друге етапе) у борби за зелену мајицу.

Трећа етапа на трци Светког тура вожена је од Ал Кудраха до Џебел Хафета у дужини од 184 километра.

Победио је Британац Адам Јејтс из Мичелтон Скот тима. Други је био Словенац Тадеј Погачар из екипе Емирата, који носи и белу мајицу намењену најбољем младом возачу на трци, док је трећи био Казахстанац Алексеј Лученко из Астане.

Овим пласманом, одређен је и генерални поредак, где Јејтс има минут и седам секунди предности у односу на Погачара, док је Лученко трећи са минутом и тридесетпет секунди заостатка за Британцем.

Наш Вељко Стојнић, млади 21-годишњи Сомборац, који вози своју прву трку у професионалном бициклизму, дефинитивно је скренуо пажњу на себе јер у оваквој конкуренцији, и даље носи мајицу у Емиратима, међутим сада се тек очекује права тактика екипе Вини Забу и рад клупских колега који би Вељку могли омогућити да на крају остане у дресу намењеном најбољем спринтеру за 2020. у Емиратима.

Вељко је имао прилику да предахне у овој трећој етапи, завршио ју је на 128 месту. После бегова у прва два такмичарска дана, у среду га чека четврта етапа на којој ће имати пролазни циљ већ после 40 километара, тако да треба очекивати нове нападе храброг Србина Вељка Стојнића.

Четврта етапа возиће се од Забел Парка до центра Дубаија у дужини од 173 километра.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 25. феб 2020, 16:53) - Aleksandar [нерегистровани]

Bravo

Veljko, napred hrabro u nove pobede!