Вучић младима у Србији: Угледајте се на Карељина и Попова

Председник Србије Александар Вучић састао се са једним од најбољих рвача свих времена, а сада послаником у Руској думи, Александром Карељином и некадашњим светским и олимпијским шампионом у пливању Александром Поповом и младима у Србији поручио да би требало да се угледају на такве људе и спортске величине.

Вучић је на почетку састанка у Генералном секретаријату председника Републике на Андрићевом венцу, навео да посета руских спортиста представља велику част за њега.

Навео је да су Карељин и Попов вероватно међу десет најбољих спортиста свих времена на свету и додао да је Карељин само у два меча био поражен и то грешком, а да је у 800 мечева победио, док је Попов у Атланти и Барселони освојио много медаља.

"Карељину је иначе надимак 'Александар Велики' или 'Руски медвед' или 'Најачи човек на свету'", казао је председник и додао да не зна тачно све победе двојице спортиста, али да памти да су Срби навијали за њих. 

Председник је казао да Србија жели да по разним основама сарађује са њима и подсетио да Карељин има и значајну политичку каријеру, односно да је истакнути члан Јединствене Русије, са којом постоји изражена сарадња.

"Никако не бих волео да за противника имамо Карељина, зато ћу за себе и Србију да се потрудим да их имамо на својој страни. Поносан сам на чињеницу да они воле Србију и надам се да ће чешће долазити у Србију и имати више идеја о нашој блиској сарадњи", навео је Вучић.

Вучић је руске спортисте замолио да помогну српски спорт, и рвање и пливање, да би и српски спортисти освајали медаље, како су то они својевремено чинили.

"Наши рвачи у грчко-римском стилу су веома успешни, освајамо све више медаља, правимо им нови центар у Београду и држава све више улаже. Имамо дивне момке – рваче у грчко-римском стилу, али треба нам да појачамо слободни стил", казао је Вучић.

Карељин је навео да је њихова посета Србији приватна и захвалио је председнику Србије што је одвојио време да се састане са њима.

"То за нас значи солидарност и пријатељство. Код нас рвача постоји уверење да у животу имамо пријатеље, а на терену противнике", рекао је Карељин.

Додао је да руски клубови сарађују са српским и подсетио да су Партизан и новосибирски Динамо били конкуренти на такмичењу европских шампиона.

"Морам да признам да је Партизан тада победио, а наше гостопримство се огледало у томе што смо драгим гостима препустили победу", рекао је Карељин, на шта је председник Србије истакао да би се партизановци још више обрадовали победи када би знали да је Карељин управо из Новосибирска.

Карељин је најавио је да ће се 7. децембра у Новосибирску одржати "Турнир пријатељства", где ће осим спортских такмичења бити одржан широк спектар догађаја, међу којима и пословни форум, културни догађаји...

Српску делегацију у Новосибирску чиниће око 60 чланова.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво