Вучић младима у Србији: Угледајте се на Карељина и Попова

Председник Србије Александар Вучић састао се са једним од најбољих рвача свих времена, а сада послаником у Руској думи, Александром Карељином и некадашњим светским и олимпијским шампионом у пливању Александром Поповом и младима у Србији поручио да би требало да се угледају на такве људе и спортске величине.

Вучић је на почетку састанка у Генералном секретаријату председника Републике на Андрићевом венцу, навео да посета руских спортиста представља велику част за њега.

Навео је да су Карељин и Попов вероватно међу десет најбољих спортиста свих времена на свету и додао да је Карељин само у два меча био поражен и то грешком, а да је у 800 мечева победио, док је Попов у Атланти и Барселони освојио много медаља.

"Карељину је иначе надимак 'Александар Велики' или 'Руски медвед' или 'Најачи човек на свету'", казао је председник и додао да не зна тачно све победе двојице спортиста, али да памти да су Срби навијали за њих. 

Председник је казао да Србија жели да по разним основама сарађује са њима и подсетио да Карељин има и значајну политичку каријеру, односно да је истакнути члан Јединствене Русије, са којом постоји изражена сарадња.

"Никако не бих волео да за противника имамо Карељина, зато ћу за себе и Србију да се потрудим да их имамо на својој страни. Поносан сам на чињеницу да они воле Србију и надам се да ће чешће долазити у Србију и имати више идеја о нашој блиској сарадњи", навео је Вучић.

Вучић је руске спортисте замолио да помогну српски спорт, и рвање и пливање, да би и српски спортисти освајали медаље, како су то они својевремено чинили.

"Наши рвачи у грчко-римском стилу су веома успешни, освајамо све више медаља, правимо им нови центар у Београду и држава све више улаже. Имамо дивне момке – рваче у грчко-римском стилу, али треба нам да појачамо слободни стил", казао је Вучић.

Карељин је навео да је њихова посета Србији приватна и захвалио је председнику Србије што је одвојио време да се састане са њима.

"То за нас значи солидарност и пријатељство. Код нас рвача постоји уверење да у животу имамо пријатеље, а на терену противнике", рекао је Карељин.

Додао је да руски клубови сарађују са српским и подсетио да су Партизан и новосибирски Динамо били конкуренти на такмичењу европских шампиона.

"Морам да признам да је Партизан тада победио, а наше гостопримство се огледало у томе што смо драгим гостима препустили победу", рекао је Карељин, на шта је председник Србије истакао да би се партизановци још више обрадовали победи када би знали да је Карељин управо из Новосибирска.

Карељин је најавио је да ће се 7. децембра у Новосибирску одржати "Турнир пријатељства", где ће осим спортских такмичења бити одржан широк спектар догађаја, међу којима и пословни форум, културни догађаји...

Српску делегацију у Новосибирску чиниће око 60 чланова.

број коментара 13 Пошаљи коментар
(субота, 10. нов 2018, 13:24) - Natasa [нерегистровани]

Na ovakve ljude se uvek treba ugledati.

Na ovakve ljude se uvek treba ugledati.

(субота, 10. нов 2018, 08:22) - Maja [нерегистровани]

Popov i Karenjin

Na ovakve ljude se treba ugledati, oni treba da budu uzor kako mladima, tako i nama malo starijima!

(субота, 10. нов 2018, 07:54) - Mira [нерегистровани]

Vest

Ljudi za primer, svakako se mladi treba ugledati na njih!

(субота, 10. нов 2018, 07:34) - Kontesanera [нерегистровани]

kontesanera345

Veliko nam je zadovoljstvo što smo ugostili velikane ruskog sporta u Srbiji.

(субота, 10. нов 2018, 06:40) - Lili [нерегистровани]

Spirt

Sportisti su najbolji ambasadori svoje zemlje! Omladina treba da se ugleda na njih i da shvati da se samo radom i trudom dolazi do uspeha!

(субота, 10. нов 2018, 06:21) - naan [нерегистровани]

nana

Na ovakve ljudine covek i treba da se ugleda.

(субота, 10. нов 2018, 02:03) - Vuk [нерегистровани]

Sport

Poseta Ruskih sportista predstavlja veliku cast kako za naseg predsednika tako i za nas.

(субота, 10. нов 2018, 01:42) - Mimi [нерегистровани]

Kareljin i Popov

Ruski sportisti su jedni od najbrojnijih i najpoznatijih na svetu.Ova dva asa su svojim rezultatima sebe svrstali u prave žive legende.

(субота, 10. нов 2018, 00:10) - anonymous [нерегистровани]

Ana

Lepa i poučna preporuka našeg predsednika.

(петак, 09. нов 2018, 20:24) - Anika [нерегистровани]

Bravo

Oni trebaju da budu idoli mladim ljudima!