Златним сиренама потребна помоћ за одлазак на Светско првенство

Док траје Светско првенство у фудбалу чини се да смо помало заборавили на остале спортове. Један од најатрактивнијих је уметничко пливање, или - бал на води. Ових дана најмлађе репрезентативке припремају се за светско првенство у Севиљи, а потребна им је и мала помоћ.

Оне су златне сирене са Дорћола. Тара и Катарина државне су првакиње у уметничком пливању, а освајају и најзначајнија светска такмичења - када на њих имају шансе да оду. За светско првенство у Севиљи већ су избориле пласман, али за пут немају новац.

"Увек је у нашем споту у млађим селекцијама самофинансирање у питању што од родитеља, што од клубова, што од потенцијалних спонзора. Нешто што је њима потребно са оваквим талентом и резултатима које имају последњих седам година да покушају да уђу у финале кадетског светског првентства је 990 евра", објашњава тренер кадетске репрезентације у уметничком пливању Марија Сеница Јововић.

У Србији у 13 клубова синхроно пливање тренира око 2.000 деце. Ове две девојчице тандем су већ пет година.

"Тренирамо два пута дневно скоро сваки дан и најзахтевније нам је у базену те кореографије које изводимо.Највише ми се свидео тај тимски тад у уметничком пливању и кореографије како се то изводи и занимљиво то изгледа", каже репрезентативка у синхроном пливању Тара Пудар. 

Репрезентативка Катарина Адамовић каже да су одувек заједно тренирале и да их доста људи већ препознаје као тандем.

"Ово  није само обично пливање него има и балета, гимнастике, мало плеса, тако да је другачије од свих осталих спортова а и не тренира много девојака овај спорт", прича Катарина. 

Ако савладају препреку мању од 1.000 евра, кажу да ће најмањи проблем бити да се изборе за прво место међу 30 тимова на светском првенству у Шпанији наредног месеца.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 29. јун 2018, 10:33) - Realno [нерегистровани]

Sirene

Trazite od ministarstva da realno raspodele sredstva. Na primer skakaci u vodu dobijaju milone koje trose na plate i putovanja po svetu a sa svakog takmicenja se vracaju kao ubedljivo poslednji.

(петак, 29. јун 2018, 00:44) - anonymous [нерегистровани]

sortski savez?!?!?!?!

Da li je moguce da ovo nije mogao sportski savez da isfinansira???????? ili neki sponzor tipa telekom, vip, ko god to su sitnice za neku kompaniju!!!!!! Ako nista nek se otvori ziro racun ili sms pa ce se sakupiti!!!!!!!! Zalosno je to koliko smo bedni!!!! Da talenti i uporan rad ne mogu da se isplate zbog cega????? 1000 evra????? Pa to politicari ostave u kafani!!!!

(четвртак, 28. јун 2018, 13:50) - anonymous [нерегистровани]

Ziro racun

Zasto niste objavili neki ziro ili tekuci racun na koji ljudi mogu da uplate sredstva?