Злато за стонотенисерке, шеста медаља за параолимпијце на ЕП

Женска параолимпијска репрезентација Србије у стоном тенису освојила је златну медаљу на Европском првенству у Словенији. Председник Вучић, премијерка Брнабић и министар Удовичић честитали параолимпијцима.

У екипном такмичењу, злато за Србију су освојиле Борислава Перић Ранковић, Биљана Убовић и Нада Матић.

Српски параолимпијци остварили су историјски успех у Словенији јер су освојили укупно шест медаља.

Претходно је Борислава Перић Ранковић освојила злато у класи Т-5, а бронзе Мирослав Хома и Милан Зелен у класи Т-5, Горан Перлић и Борис Стоиљковић у класи Т-2, Нада Матић у класи Т-4 и Митар Паликућа у класи Т-5.

Честитка председника Вучића

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је параолимпијцима освајање још једне златне медаље.

"Част ми је да Борислави Перић Ранковић, Биљани Убовић и Нади Матић честитам освајање злата у екипном такмичењу у стоном тенису у Словенији. Честитке упућујем и свим српским параолимпијцима који су, са шест одличја на овом такмичењу, оборили рекорд у броју освојених медаља на једном европском првенству", наводи се у честитки председника Вучића.

Честитка премијерке Брнабић

Премијерка Ана Брнабић честитала је стонотенисеркама на великом успеху и навела да су освајањем златне медаље показале да за њих не постоје препреке.

"Нашим шампионкама, стонотенисеркама Борислави Перић Ранковић, Нади Матић и Биљани Убовић, честитам од срца на освајању златне медаље на такмичењу у Словенији. Са укупно шест освојених медаља на једном европском параолимпијском првенству, што је рекорд у том спорту, још једном сте показали да за вас нема препрека и граница. Поносни смо на све вас и ваше успехе. Честитам вама, стручном штабу и Параолимпијском комитету Србије", наводи се у честитки.

"Желим вам много успеха и на наредним такмичењима. Увек ћемо вас бодрити", додаје се у честитки премијерке Брнабић. 

Удовичић честитао параолимпијцима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је параолимпијцима.

"Наше шампионке Борислава Перић Ранковић, Нада Матић и Биљана Убовић освојиле су златну медаљу на Европском првенству у Словенији. Мало ко може да се похвали овако сјајним низом медаља са свих великих такмичења. Ви сте годинама пример како се свим срцем бори за нашу земљу, наш понос и мотив свима да верују да су границе само тамо докле ми желимо да стигнемо, а не где их је неко други поставио", поручио је Удовичић, који је упутио честитке и стручном штабу и Параолимпијском комитету Србије. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво