Плушенко: Љубав према клизању нема цену

Актуелни олимпијски шампион у уметничком клизању Рус Јевгениј Плушенко изјавио је да новац који је зарадио као професионални клизач у протекле три године не може да се упореди са енергијом и љубављу добијеном од публике на аматерским такмичењима.

"Сјајан је осећај вратити се аматерском клизању, осетити такмичарски нерв и публику која срцем навија", тврди Плушенко у интервјуу агенцији Ројтерс.

Руски спортиста је после зимских Олимпијских игара у Торину 2006. године одлучио да се посвети професионалном клизању, односно егзибиционим такмичењима, али се пре две седмице вратио у "аматерске воде".

"Сличан осећај вероватно има и дете када му после дужег времена вратите његове омиљене играчке", објаснио је Плушенко своја осећања након победе на гран при такмичењу у Москви.

Вишеструки светски и европски првак нагласио је да му је сада главни циљ одбрана титуле на Играма у Ванкуверу у фебруару идуће године.

"Планирам да учествујем и на националном првенству Русије, као и на шампионату Европе, како бих се што боље спремио за Ванкувер", рекао је Плушенко који је својим клизачким умећем допринео победи Диме Билана - руског представника за песму Евровизије у Београду 2008. године.

Плушенко се осврнуо на године које је провео клизајући као професионалац на ревијама на леду широм света.

"Живео сам на високој нози. Путовао сам по свету, ленчарио, али све то ми је било досадно", признао је руски клизач.

Он је истакао да сада ради све супротно од онога што је чинио док је био професионалац.

"Сада устајем у шест ујутро, не смем да поједем ни парче пице или чоколаде, да излазим до касно и морам напорно да тренирам, али ме све то чини испуњеним и срећним", нагласио је Плушенко.

Како тврди, у протеклом периоду није изгубио ништа од својих способности, већ је добио и квалитет више - клизачку зрелост.

"Свако 'жртвовање' на крају се исплати када изађете пред препуно клизалиште које жељно ишчекује ваше кораке, скокове, односно ваш целокупни опус", закључио је Плушенко.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво