Милица Бабић студентски првак САД у стрељаштву

Српска јуниорка Милица Бабић освојила је титулу студентског шампиона Сједињених Америчких Држава у гађању ваздушном пушком.

Бабићева, бруцош на Универзитету Западна Вирџинија, тријумфовала је на студентском првенству САД одржаном у Коламбусу, на Универзитету државе Охајо.

На завршно такмичење пласирало се 44 стрелаца. У америчком колеџ шампионату мушкарци и девојке се такмиче у истој конкуренцији, па је Милица апсолутни шампион САД.

На такмичењу је такође учествовала и Нина Радуловић, студенткиња Универзитета Небраска, и заузела 32. место.

У колеџ шампионату САД (Ен-Си-Еј-Еј) у квалификационом делу сваки стрелац испаљује 60 дијабола, а резултат се рачуна на пуне кругове. Бабићева, иначе чланица београдске Палилуле, погодила је 598 кругова, два мање од апсолутних 600. Радуловићева, стрелац Звездаре, такмичење је завршила са 587 кругова.

Студенти се у финалу такмиче по старим правилима (испадање почиње од осме серије, победник и другопласирани гађају по 20 дијабола), јер је студентска лига почела прошле године, а нова правила су заживела 1. јануара.

Бабићева је у финалу погодила 208,1 круг, тачно један мање од јуниорског рекорда Србије, који је баш у Миличином власништву. Другопласирана Морган Филипс, такође студент Западне Вирџиније, уписала је 207,2. Сем Филипсове клупска другарица нове шампионке је и Вирџинија Трешер, олимпијска првакиња из Рио де Жанеира, која је заузела седмо место.

Миличин Универзитет Западна Вирџинија је по деветнаести пут освојио титулу екипног шампиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара