Читај ми!

Србији дупла круна на ЕП: Зорана и екипа пиштољем шампиони Европе

Србија је освојила „дуплу круну“ у такмичењу пиштољем за даме на Евопском првенству у Марибору! Зорана Аруновић се окитила појединачним златом са новим светским рекордом (246,9 кругова), а највише је допринела што је наша национална селекција овим оружјем, у којој су уз њу гађале Бобана Величковић и Јасмина Миловановић, окитила екипном титулом.

Зорана Аруновић је у финалу блистала. „Кривац" је што је борба за злато пиштољем била једна од „досаднијих" надметања за најсјајније одличје на шампионату у Марибору.

Кад је средином финала преузела вођство константно је увећавала предност над ривалкама.

На крају финала је скупила огромних 7,4 круга више од другопласиране Олене Костевич (Украјина), која је бранила титулу. Наша репрезентативка је феноменално финале завршила у великом стилу погодивши максималних 10,9 кругова у последњем хицу. Освојила је другу сениорску појединачну медаљу на Европским првенствима, после бронзе у Ђеру 2016.

Аруновићева је и најзаслужнија за екипну титулу Србије. Наш тим, вицешампион са претходног ЕП, био je међу озбиљним фаворитима за одличје ваздушним пиштољем, што су девојке већ на почетку квалификација показале.

Зорана Аруновић је имала сјајну прву серију 99 кругова. Бобана Величковић и Јасмина Миловановић су довољно добро гађале да Србија брзо преузме вођство, које није испуштала до краја.

Већ после треће серије било је јасно да само велике грешке неког од српског трија могу да их помере са челне позиције, али ниједна није себи дозволила већи кикс и промене на врху није било. Аруновићева је наставила у врло добром ритму и у квалификацијама заузела друго место са 389 кругова (један мање од првопласиране Боневе).

И преостале две наше такмичарке су заузеле позиције у првој трећини пласмана.

Величковићева се пласирала на 16, Миловановићева на 20. место, па је наш тим тријумфовао са чак шест кругова испред другопласираних Немица, које су такође постигле завидан резултат, и 11 више од бронзане селекције Русије, браниоца титуле.

Закључно са такмичењем пиштољем за даме Србија је за сада на ЕП у Марибору освојила девет медаља (три златне, пет сребрних и једну бронзану).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара