Хокеј: Београд савладао Дунареу, Црвена звезда боља од Младости

Дунареа Галац - ХК Београд 2:6, Црвена звезда - Младост Загреб 8:3

МОЛ лига: Дунареа Галац - ХК Београд 2:6 (1:0, 1:2, 0:4) 

Само дан после пораза од Чиксереде (5:3) на почетку турнеје по Румунији, хокејаши Београда пружили су изузетну партију на гостовању у Галацу савладавши домаћу Дунареу резултатом 6:2.

Успех Београђана је још већи ако се има у виду да је ова утакмица била од кључног значаја за румунску екипу у борби за улазак у плеј-оф.

Домаћа екипа дошла је у вођство у последњем минуту прве трећине голом Миколе Колиаде, да би у 5. минуту другог периода игре Филип Бушбахер повисио на 2:0 за румунског шампиона. И то је било све што је Дунареа успела да оствари на овом мечу.

Од 33. минута утакмице Београђани почињу да пуне мрежу домаће екипе у чему је предњачио сјајни Доминик Црногорац постигавши чак три поготка (33, 45. и 48. минут). У листу стрелаца уписали су се и Марко Бркушанин (35. минут), Никола Керезовић (54. минут) и Павле Огризовић (56. минут).

Следећу утакмицу Београђани играју у Брашову 30. јануара, где их дочекује четвртопласирана Корона.

Првенство Словеније: Црвена звезда - Младост Загреб 8:3 (4:1, 2:2, 2:0)

Хокејаши Црвене звезде забележили су две убедљиве победе у само два дана. После јучерашњег тријумфа над Партизаном (12:3) у дербију националног шампионата, "црвено-бели" су савладали и загребачку Младост резултатом 8:3, у сусрету одиграном у оквиру Државног првенства Словеније.

Најзаслужнији за тријумф Београђана био је руски интернационалац Александр Зубрицки који се чак пет пута уписао у стрелце (уз две асистенције) и тако забележио ретко виђен подвиг, пошто је исто учинио само дан раније у утакмици Првенства Србије против Партизана.

Велику подршку имао је у изванредном Михаилу Бухкину који му је асистирао код прва три поготка на мечу, а белоруски нападач је осим добре сарадње са Зубрицким уписао још по један гол и асистенцију Свјатиславу Акимову, док је један погодак постигао и Милош Бабић. Сва три гола за госте из Загреба постигао је Роберт Церовечки.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво