МОЛ лига: Пали су и Титани из Секешфехервара

Фехервари Титанок - ХК Београд 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1)

Само дан после сензационалне победе у Мишколцу над Поларним медведима (3:5), актуелним шампионима МОЛ лиге, хокејаши Београда су упркос умору и минималном броју расположивих играча савладали у гостима и екипу Фехервари Титанока резултатом 2:1.

Београђани су до победе дошли "златним" голом у продужетку, пошто је утакмица у регуларном току завршена нерешено 1:1.

Повели су домаћи почетком друге трећине голом Зиларда Хамваиа да би изједначење београдском тиму донео Хуго Туркот, десетак минута касније, уз асистенције Павла Подунавца и Кевина Албертса.

Мреже су до краја утакмице мировале па је одлука коме ће припасти други бод морала да буде донета у петоминутном продужетку, у којем је Доминик Црногорац "златним" голом, постигнутим само 35 секунди пре краја, донео тријумф тиму из Београда.

Мало ко је веровао да ће Београђани, који су услед повреда на пут кренули са свега три поставе, из Мађарске донети пет од максимално могућих шест бодова и то освојених у сусретима против Јегешмедвека, шампиона и лидера на табели, и против Фехервари Титанока, тима који је директан конкурент за улазак у плеј-оф.

Хокејаше Београда до краја лигашког дела шампионата МОЛ лиге очекује још 11 утакмица а од осмог места на табели, које води у плеј-оф, тренутно их дели 9 бодова (победа у регуларном току утакмице доноси 3 бода а победа после продужетка или пенала доноси 2 бода).

Прилику да смање бодовни заостатак Београђани ће имати 8. и 9. јануара када ће на свом леду дочекати деветопласирану Ференцварош и другопласирану екипу Ујпешта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво